Porig alázta Scarlett Johanssont a Disney válaszával, miután a színésznő beperelte a céget!

Nagyon durva vita kerekedett Scarlett Johansson bére kapcsán, miután a díva sztár beperelte a Disney-t a Fekete özvegy kapcsán. A színésznő azt fájlalta, hogy a Walt Disney nevével fémjelzett cég az elég harmatos mozibevételekhez igazította Johansson bérét, miközben az Disney +-on sokkal jobban szerepelt.

 

A Fekete özvegy néhány hete rekord nyitóhétvégét produkált a Disney számára. De ez a rekord az új világjárványos világra vonatkozik, ahol nem minden mozilátogató tér vissza izgatottan a mozikba. Ezért a Disney a filmet a mozikban való indulás napján elérhetővé tette a streamingszolgáltatásban is. A Disney+ bevétele újabb rekordot jelentett a vállalat számára. És ez volt az első alkalom, hogy a Disney nyilvánosságra hozta a Premier Access eladásokat. A Fekete özvegy a COVID-19 előtt több mint 1 milliárd dollárt hozhatott a kasszáknál. A film második hétvégéje megmutatta, hogy ez nem így lesz. Néhány héttel később Scarlett Johansson beperelte a Disney-t a film egynapos bemutatója miatt. A színésznő azt állítja, hogy a Disney megszegte a szerződését. Ennek következtében több mint 50 millió dollárt veszített a jegyeladásokból származó többletbevételből. A Disney csütörtök délután meglehetősen brutálisan reagált a perre.

Johansson perében azt állítja, hogy a Disneyvel kötött szerződése garantálta a Fekete özvegy kizárólagos mozibemutatóját. A keresetből kiderül, hogy a két fél megállapodott abban, hogy a fizetése „nagyrészt” a jegybevételeken fog alapulni. Ilyen alkut más MCU-s színészek is kaptak a múltban. Robert Downey Jr. jövedelmező Vasember-szerződései gyakran felbukkannak a Marvel-filmek pénzügyi teljesítményéről szóló jelentésekben.

A Disney és a Marvel a világjárvány kezdete óta többször is elhalasztotta a Fekete Özvegyet. A film 2020. május eleji megjelenési dátumot kapott volna, de a stúdiók az egészségügyi válság elmélyülésével egyre csak tolták. Csak az év elején erősítette meg a Disney a spekulációkat, miszerint a Fekete Özvegy hibrid bemutatót kap.

A Scarlett Johansson vs. Disney csata egyre forrósodik
Johansson állítólag megpróbálta újratárgyalni a szerződését, miután megtudta, hogy a Fekete özvegy a mozikban és a Disney+-on is elindul. A Disney és a Marvel azonban a kereset szerint nem reagált.

A színésznő nyolc MCU-filmben szerepelt, köztük a Vasember, az Amerika Kapitány és a Bosszúállók részekben, mielőtt megkapta volna a saját önálló filmjét. A rajongók évek óta várják, hogy a Disney és a Marvel saját MCU-filmet adjon Johanssonnak. Ez csak azután történt meg, hogy karaktere, Natasha Romanoff/Fekete Özvegy meghalt a Végjátékban.

A Disney hevesen reagált a keresetre, a világjárványt is belevonva a vitába, és közben felfedte Scarlett Johansson Fekete Özvegyének fizetését – a Deadline-on keresztül:

„A beadványnak semmi alapja nincs. A per különösen szomorú és elszomorító abban, hogy érzéketlenül semmibe veszi a COVID-19 világjárvány szörnyű és hosszan tartó globális hatásait. A Disney teljes mértékben betartotta Johansson kisasszony szerződését, sőt, a Fekete özvegy megjelenése a Disney+-on a Premier Access segítségével jelentősen javította a kisasszony lehetőségét, hogy az eddig kapott 20 millió dolláron felül további kompenzációt kapjon.”

Ez egy erős válasz a Disney-től, attól a vállalattól, amely ragaszkodott ahhoz, hogy 2020-ban újra megnyissa vidámparkjait, miközben a világjárvány tizedelte az országot.

 

A járványnak még nincs vége

 

Nem csak a Disney használja érvelésében a világjárványt. Johansson ügyvédje, John Berlinski a Kasowitz Benson Torres LLP-től azzal vádolta a Disneyt, hogy a világjárvány mögé bújik, hogy növelje saját Disney+ számait. Itt van, amit Berlinski a Disney reakciója előtt egy nyilatkozatban mondott.

Nem titok, hogy a Disney a Fekete Özvegyhez hasonló filmeket közvetlenül a Disney+-ra adja ki, hogy növelje az előfizetők számát, és ezáltal növelje a vállalat részvényeinek árfolyamát – és hogy ennek ürügyéül a COVID-19 mögé bújik. De a filmek sikeréért felelős művészek szerződéseinek figyelmen kívül hagyása e rövidlátó stratégia érdekében sérti a jogaikat, és alig várjuk, hogy ezt a bíróságon bebizonyítsuk. Bizonyára nem ez lesz az utolsó eset, amikor a hollywoodi tehetségek szembeszállnak a Disney-vel, és világossá teszik, hogy bármit is színleljen a vállalat, törvényi kötelessége betartani a szerződéseit.

Johansson még a világjárvány előtt kötötte meg szerződését a Marvellel és a Disneyvel. Senki sem láthatta előre, hogy ez bekövetkezik. Valószínűleg ugyanez igaz az összes olyan filmre, amelynek tavaly kellett volna moziba kerülnie. Némelyikük hibrid megjelenést látott és/vagy késett.

A COVID-19-es megbetegedések száma az elmúlt hetekben meredeken emelkedett az Egyesült Államokban és néhány nemzetközi piacon, ahol a Fekete Özvegyet bemutatták a mozikban. A Disney hamarosan elindítja a Dzsungelkirándulást a mozikban és a Premier Accessen. Bármi is történik Scarlett Johansson perében, a Disney-nek talán el kell döntenie, hogy más filmeket is napra pontosan ad-e ki. A jelenlegi tervek szerint idén három másik Marvel-film is indul, de csak a mozikban.

Forrás: Deadline

 

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu