Visszatérésre készül a 3dfx?

TECH HÍREK – 3dfx:  ezt a nevet tényleg csak a veteránok ismerhetik: két évtizede volt utoljára, hogy ezt a brandet láttuk a videókártyák között…

 

A 3dfx Interactive egy olyan videókártyákat gyártó cég volt, amit a kilencvenes években gyakran hallhattunk. Kizárt, hogy valami viccről vagy sajtóhoaxról lenne szó, ugyanis a cégnek hirtelen lett egy Twitter-fiókja, amit itt találhatunk.

Ezt írják a „madaras” közösségi oldalon: „A 3dfx 20 év után visszatér. Készüljetek egy, a visszatérésünkkel kapcsolatos nagy bejelentésre csütörtökön!” Itt értelemszerűen augusztus 5-ére kell gondolni. A tweethez mellékelt képet pedig ne nagyon keresgéljük. Ez ugyanis egy rajongói kép, ami a DeviantArtra lett még 2014-ben feltöltve. Viszont ez azt jelentheti (szigorúan feltételes módban!), hogy az Nvidia, AMD, illetve Intel mellé egy újabb cég csatlakozhat a PC-s GPU-gyártók versenyében.

Viszont ne felejtsük el, hogy a 3dfx anno csődbe ment, mert az utolsó éveiben nem aratott nagy sikert az új termékeivel, így… az Nvidia 70 millió dollárért felvásárolta 2002-ben, emiatt pedig az IP is nagy eséllyel „a zöld videókártyások” kezébe került. Ebből adódóan pedig lehet tippelni arra, hogy mi történhet nemsokára…

Szóval csütörtökön bejelentés. Mi arra tippelnénk, hogy az Nvidia visszahozza a brandet, hogy ez alatt értékesítsen nyomott áron videókártyákat, amik valamelyest butított verziók lehetnek (így ezeken nem lenne például a sugárkövetés, azaz ray tracing támogatva), ez pedig a jelenlegi, pandémiás időszakban igazán hasznos lehet, ha a pénztárcánk nem olyan vastag, hogy mondjuk egy RTX3000-es Nvidia videókártyát vehessünk. (Pláne úgy, hogy Európában alapból drágábbak az alkatrészek, errefelé pedig még annál is többe kerülnek, köszönhetően a 27%-os ÁFÁ-nak…)

Jelenleg nem tudunk mást tenni, csak várni. Ezt a pár napot ki lehet bírni, de nem lenne az sem olyan hatalmas meglepetés, ha tényleg csak egy oltári nagy átverés lenne az egész, mert ebben az esetben sem rossz ötlet a lehető legrosszabb forgatókönyvre felkészülni.

Forrás: WCCFTech 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu