A Rogue Squadron film tisztelegni fog a Star Wars játékok és képregények előtt

MOZI HÍREK – Patty Jenkins rendezőnő beszél a Disney és a Lucasfilm következő Star Wars-filmje, a Rogue Squadron részleteiről.

 

A Rogue Squadron lesz a következő Star Wars-film, és a rendező Patty Jenkins egy kicsit megnyílt a következő nagy projektjéről. A Wonder Woman rendezője korábban elárulta, hogy a film nem fog adaptálni semmilyen konkrét regényt vagy videojátékot, amelyről a nevét veszi. Azt azonban elmondta, hogy tisztelegni fog az anyag előtt, miközben egy új, egyszerű történetet mesél el.

Patty Jenkins legutóbb a Wonder Woman: 1984 című filmet rendezte és tavaly decemberben jelentették be a Disney élő showműsorában, hogy ő lesz majd a Rogue Squadron rendezője. Ez lesz az első Star Wars-film a 2019 decemberében bemutatott Skywalker kora után. Egy nemrégiben adott interjú során Jenkins beszélt a filmről, a hozzáállásáról, valamint arról vállára nehezedő nyomásról, ami egy ilyen jellegű dologgal jár. Íme, mit mondott erről.

„Úgy gondolom, hogy a Michael Stackpole-könyvek, a videojátékok és az összes Rogue Squadron-könyv hihetetlenül fontos, hogy tiszteljük a univerzumot. És mégis, egy új korba kell átültetni, mert egy új történetet kell elmesélnünk vele, és így megpróbálod ötvözni mindennek a legjavát, és egy nagyszerű vadászpilóta-filmet csinálni, amit én is mindig is szerettem volna.” – mondta a rendezőnő.

„Megpróbálod összerakni ezt a komplex univerzumot, és mégis megpróbálod megtartani az egyszerű történetet. Megpróbálod a legjobbat kihozni magadból, és felhasználni, hogy valami szépet alkoss, ami tiszteleg az előtted álló örökség előtt. De persze hatalmas a nyomás. És a Wonder Woman is hatalmas nyomás volt. Szóval nem teljesen új érzés ez számomra, de igen, határozottan idegőrlő.”

Michael Stackpole írta az 1996-os X-Winget: Rogue Squadron című könyvét, valamint egy 1999-ig tartó sorozatot. Mások valószínűleg ismerik az 1998-as, azonos nevű N64-es játékot, vagy az 1995-ös Dark Horse képregénysorozatot, amely 35 számon keresztül futott. A lényeg, hogy rengeteg anyagból meríthetünk ihletet. Még ha a film nem is lesz közvetlen adaptáció. A forgatókönyvet Matthew Robinson (Love and Monsters) írja.

Patty Jenkins eléggé elfoglalt. A Star Wars mellett a Wonder Woman 3. és a Kleopátra-filmet is ő jegyzi. Bár volt némi kérdés, hogy milyen lesz az időbeosztása, a rendezőnő megerősítette, hogy a Rogue Squadron lesz a következő. Bár továbbra is izgatottan vár mindent, ami a tennivalólistáján szerepel.

Szerelmes vagyok mindhárom projektbe, ami rám vár. Mindenképpen a Rogue Squadron lesz a következő, és izgatottan várom a Wonder Woman 3-at. A Cleopatra is remekül halad. Lehet, hogy soha nem hagyom abba. Lehet, hogy egymás után csinálom a filmeket, ha hagyják.

A Disney és a Lucasfilm jelenleg a Disney+-ra készülő Star Wars tévésorozatokra koncentrál. A Mandalorian mellett a Boba Fett, az Andor, az Obi-Wan Kenobi és még sok más sorozat is készül a streaming szolgáltatásra. A filmek azonban nem mennek sehova. Taika Waititi (Thor: Ragnarök) is rendezni fog egy cím nélküli filmet a franchise-ban. A Rogue Squadron jelenleg 2023. december 22-én kerül a mozikba.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu