Jön az élőszereplős Flash Gordon remake, Taika Waititi rendezi és írja a forgatókönyvet!

MOZI HÍREK – A Thor: Szerelem és mennydörgés rendezőjének Flash Gordon-változatát eredetileg animációs filmnek tervezték, most élőszereplős film lesz belőle. Vajon felér majd az eredetihez?

 

Bár egy ponton úgy tűnt, hogy Seth MacFarlane lesz a felelős azért, hogy a Flash Gordon visszatérjen a mozivászonra, tekintve, hogy imádja a 80-as éveket, és a Tedben is felhasználta a filmet, de úgy tűnik, hogy a Thor: Szerelem és mennydörgés rendezője, Taika Waititi lesz az, aki egy újabb képregény-franchise-ba mártja bele a kezét. Ugyanis két évvel azután, hogy bevonták egy animációs Flash Gordon-film elkészítésére, a Dzsungeltúra producere, John Davis egy interjúban elárulta, hogy Waititi most ehelyett egy élőszereplős filmen dolgozik.

A Collidernek adott interjúban, amely a Dzsungeltúra  hétvégi bemutatója alkalmából készült, Davis mesélte: „Taika írja a filmet. Ez egy olyan film volt, ami nagy hatással volt rá gyerekkorában. Ez az egyik kedvenc filmje. Kezdetben azt mondta nekem: ‘Csináljuk animációs filmként’. Azt mondtam, ‘Oké’. Aztán belevágtunk, elkezdtük fejleszteni, és ő azt mondta: „Nem, csináljuk élőszereplős változatban. Én meg azt mondtam: ‘Még jobb.

A Gordon életre keltésére tett kísérletek azóta tartanak, hogy a karaktert 2012-ben a Tedben is megemlítették, és annak ellenére, hogy Waititi jelenleg nagyon elfoglalt, hiszen számos közelgő projektje van, köztük egy új Star Wars-film rendezése, Davis határozottan állítja, hogy a Flash Gordon-projekt az, amit a rendező igazán szenvedélyesen szeretne megcsinálni.

Neki van a legfantasztikusabban érdekes elképzelése erről a filmről. És csakis Taikáról lehet tudni, hogy hiteles lesz, amit majd csinál. Ez az, ahogyan a világra tekint. Ő a legnagyszerűbb fickó a világon. Ő a legviccesebb fickó a világon. És ő egy másik síkon gondolkodik. És ez a film magába foglal mindent, ami Taikában és az ő látásmódjában különleges. Nagyon érdekes módon nyúl vissza az eredeti képregényes elképzeléshez” – osztotta meg.
Davis hozzátette, hogy a páros a Thor: Ragnarök megjelenése óta tárgyal a projektről, aminek sok értelme van, tekintve, hogy azt a filmet nagyjából ugyanúgy marketingelték és stilizálták, mint az 1980-as évek sci-fi filmjeit, de Davis figyelmét egy 2016-os film, a Hunt For The Wilderpeople keltette fel.

Új-Zélandon csinált egy kis filmet, ami egyszerűen őrületes volt, és imádtam… és ez keltette fel az érdeklődésemet iránta” – emlékezett vissza Davis. „Leültünk beszélgetni, csak úgy általában. Együtt mentünk egy bárba ezzel a Matt Reilly nevű fickóval, aki a Fox egyik vezetője volt. Elkezdtünk ötletelni. És ez hat évig készült, igaz? Szóval sokat vártam rá, sok-sok időt, de a lelkesedése töretlen maradt. És csak ő lesz képes megrendezni ezt a filmet, mert csak ő rendezheti ezt a filmet. Ez különleges.

Végezetül Davis megosztotta, hogy örömmel várta, hogy Waititi találjon egy rést az időbeosztásában a film rendezéséhez, és bízik benne, hogy ez valamikor megtörténik. Azt mondta: „Végigjártuk a fejlesztési folyamatot, nem az írási folyamatot, de nagyon részletesen lefektette a karaktereket, a filmet, a sztorit, hogy miről szól, a hangnemet, az összes ilyen dolgot, igaz? És már alig várom. És mi is várni fogunk rá. Remélhetőleg… Nézd, sok filmet csinál, igaz? Akár hiszed, akár nem, évente több filmet is tud csinálni.

Egy biztos, hogy ugyanannyi ember van odakint, akik ugyanúgy reménykednek abban, mint Davis, hogy valamikor a közeljövőben láthatjuk Taika Waititi Flash Gordon-verzióját.

Forrás: Collider

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu