Dead Space remake: Assassin’s Creed-múltú rendezője lesz!

A Ubisofttól nyargalt át az Electronic Artshoz az a fejlesztő, aki Isaac Clarke kalandjai első részének: a Dead Space remake rendezője lesz.

 

Eric Baptizat LinkedInjén világosan, tisztán olvashatjuk, hogy a Dead Space-nek ő a rendezője. Róla pedig voltak már pletykák, hogy a Ubisofttól távozva pont ennek a játéknak lesz a rendezője, ugyanis nemrég az Electronic Arts Motive-hoz csatlakozott… akik épp a „Visceral-hagyatékkal” foglalkoznak!

Baptizat tizenhat évet töltött el a Ubisoftnál. Ez nem kevés idő. És ennyi idő alatt azért arra a képletes asztalra tett is le rendesen. Az Assassin’s Creed IV: Black Flag mellett a sorozatban a Unity és az Origins alcímmel rendelkező felvonások esetében ő volt a vezető játéktervező, aztán az Assassin’s Creed: Valhalla rendezői posztját töltötte be.

Gyorsan említsük meg, hogy ki dolgozik még a Dead Space remake-en (zárójelben a posztjukkal és korábbi munkásságukkal): Roman Campos-Oriola (kreatív rendező, For Honor; újabb ex-Ubisoftos!), Philippe Ducharme (senior producer, Watch Dogs Legion; egyfajta trendet látunk kialakulni…), Michael Yazijan (művészeti rendező, ugyanezzel foglalkozott a Dead Space 2-ben), Dino Ignacio (az eredeti három rész kezelőfelületéért ő volt a felelős, ő most konzultációs szerepben segít). Több ex-BioWare-es is biztosan a Motive-nál van.

„A sci-fi túlélősdit az alapjaitól kezdve tervezték újjá, és mivel csak a next-gen konzolokra készítik a PC mellett, az immerziót és a horror szintjét is meg tudják emelni olyan mértékűre, amit a franchise korábban nem ért el. Az audiovizualitás mellett a kezelhetőség sem lesz elhanyagolva a Frostbite engine-en futó játékon. A történetbe belenyúltak, de a karakterek és a játékmenet mechanizmusai sem úszták meg az arcfelvarrást. Persze a cél (az USG Ishimurán, az elhagyatott bányász űrhajón való túlélés) változatlan, és továbbra is ki kel deríteni, hogy mi irtotta ki a fedélzet tagjait.

Isaac Clarke egy egyszerű mérnök, akinek a megbízása annyiból áll, hogy az USG Ishimurát állítsa helyre, de gyorsan más elfolaltsága akad. Valami földönkívüli fertőzte meg a fedélzeten tartózkodókat, és Isaac párja, Nicole ott ragadt a hajón. Így a mérnöknek az eszköztárjával valahogy egy darabban kellene maradnia (ezt kiemeljük, mert az eredetiben khm… brutális módon eshetett Isaac cafatokra), csak ezt a necromorphok nem nagyon fogják engedni. Ezt kibírni nem lesz könnyű ép ésszel. Neki sem,” írtuk az EA Play Live után a remake-ről.

A Dead Space remake ismeretlen időpontban (2023?) érkezik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu