Elképesztő módon halt meg, forgatás közben Jay Pickett, a western- és szappaoperaszínész!

MOZI HÍREK – Jay Pickett többek között a „General Hospital”, „Days of Our Lives” és a „Port Charles” című sorozatokban szerepelt. Egy western forgatása közben halt meg Idahóban, ahol felnőtt.

 

Jay Pickett, a „General Hospital” és „Days of Our Lives” című szappanoperákban játszott szerepeiről ismert színész pénteken halt meg, miközben egy filmet forgatott Idahóban. Hatvanéves volt.

Travis Mills, a „Treasure Valley” című film rendezője, amelyben Pickett úr szerepelt volna, vasárnap közölte, hogy Pickett úr rosszul lett, miközben az idahói Oreana közelében készült egy jelenet forgatására. Hivatalos magyarázatot nem adtak a halál okára, mondta, de később, más sajtóforrásokból kiderült, hogy szívinfartkus vitte el.

Jim Heffel, a „Kincses völgy” egyik szereplője egy Facebook-bejegyzésben azt írta, hogy Mr. Pickett

„egy lovon ülve halt meg, amikor egy ökröt akart lasszózni a filmben”.

Mills szerint Pickett hirtelen összeesett.

„Éppen a jelenet forgatására készültünk, és ő csak ült ott a lovon”

– mondta Mills, hozzátéve, hogy a forgatáson az emberek újraélesztették, amíg a mentősök néhány perccel később helikopterrel meg nem érkeztek. Mills úr szerint a helyszínen halottnak nyilvánították.

A „Kincses völgy” című westernfilmet, amely egy férfiról szól, aki újjáépíti az életét, miután egy tűzvész elpusztítja a családját, ott forgatták, ahol Pickett felnőtt, és ahol sok kapcsolata volt, mondta Mills. Mills felidézte, hogy Pickett a völgyben tett autós utak során, amikor a forgatási helyszíneket kereste, olyan megjegyzéseket tett, mint „Ott élt a bátyám” és „Ott jártam általános iskolába”. Jan Larison, Mr. Pickett fiatalabb nővére azt mondta: „Az volt a szenvedélye, hogy visszajöjjön és filmeket készítsen azokról az életekről, ahol felnőtt”.

Jay Harris Pickett öt gyermek közül negyedikként született 1961. február 10-én a Washingtoni Spokane-ben, E. Richard Pickett szarvasmarha-közvetítő és Virginia Pickett gyermekeként, aki a szövetségi kormánynak dolgozott a mezőgazdaságban.

A Pickett család körülbelül 400 mérföldre délre, az idahói Caldwellbe költözött, ahol Jay felnevelkedett, mondta Larison asszony. A Vallivue középiskolában érettségizett 1980-ban, majd a Treasure Valley Community College-ba járt, ahol focizott és megismerkedett későbbi feleségével, Elena Batesszel. A közösségi főiskola után a Boise State Universityre járt, ahol továbbra is focizott, és végül színházművészetből szerzett alapdiplomát – mondta a nővére. Ezután a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetemre ment, ahol mesterdiplomát szerzett, szintén színházművészetből.

Miközben színészetet tanult, Pickett úr hátvédet játszott a főiskolai focicsapatban, és részt vett rodeókon, mondta a nővére. A színpadon, a pályán és a nyeregben mutatott képességei nem maradtak észrevétlenek, különösen Ms. Larison néhány barátja körében. „Mindannyian át akartak jönni, hogy találkozzanak vele” – emlékezett vissza.

A húszas éveiben Pickett színészi karrierje kisebb szerepekkel kezdődött a „Rags to Riches”, a „China Beach” és a „Mr. Belvedere” című tévésorozatokban, amelyeket az 1980-as években kezdtek sugározni.

1991-ben Dr. Chip Lakin-t alakította az NBC szappanoperájában, a „Days of Our Lives”-ban, melyben Pickett úr 34 epizódban szerepelt. A „Port Charles” című sorozatban, amely a „General Hospital” mellékszála volt, és az orvosi gyakornokok és orvosok életéről szólt a fiktív Port Charles General Hospitalban, Mr. Pickett Frank Scanlont, egy elkötelezett mentőápolót és helyettesítő tanárt alakított. A sorozat 1997-től 2003-ig futott az ABC-n.

Pickett úr feltörekvő hírneve megfigyelhető volt, néha váratlan helyeken. Miközben Las Vegasban kísérte őt, Ms. Larison kihallgatott egy beszélgetést a bátyjáról, amely egy mosdóban zajlott: „Te jó ég, láttad – az ott kint Jay Pickett volt!” – emlékezett vissza egy nőre, aki ezt mondta.

Pickett 2007 és 2008 között David Harper nyomozót alakította az ABC „General Hospital” című sorozatában, 2012-ben pedig ő írta, játszott és producere volt a „Soda Springs” című westernfilmnek, amelyben Tom Skerritt és Michael Bowen is szerepelt.

„Jay Pickett barátom hirtelen halála nagyon szomorú” – írta a Twitteren Kin Shriner, aki együtt dolgozott Pickett úrral a „General Hospital”-ban. „Imádta a színészetet és a westerneket, és amikor együtt voltunk, sokat nevettünk”.

Pickett számos sorozatban és tévéfilmben szerepelt, többek között az „NCIS: Los Angeles” című sorozatban 2015-ben, a „Queen Sugar” című tévésorozatban 2017-ben és a „Katona bosszúja” című, 2020-ban bemutatásra kerülő filmben.

A „Kincses völgy” mellett Pickettnek az Internet Movie Database szerint négy olyan filmben volt szerepe, amelyek vasárnapig utómunkálatok alatt álltak.

Pickettet húgán kívül felesége, Elena gyászolja, akit 1985-ben vett feleségül, valamint három gyermekük: Maegan, 35 éves, Michaela, 29 éves és Tyler, 15 éves; valamint három másik testvére, Dee Pickett, Ginna Maggard és Rich Harris Pickett.

Forrás: CNN

 

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu