Nagy célokat kitűző játékon dolgozik a Team Asobi

Team Asobi, a PlayStation 5-re alapból feltelepített Astro’s Playroom és a PlayStation VR-ra készített Astro Bot: Rescue Mission fejlesztői már biztosan valami újat készítenek.

 

A Sony Interactive Entertainment stúdiója (ami lényegében átvette a SIE Japan Studio helyét, igaz, onnan több neves japán fejlesztő is távozott a megszűnés előtt) elindította az új weboldalát, ahol megerősítette, hogy az eddigi legambíciózusabb játékuk áll fejlesztés alatt, értelemszerűen PlayStation 5-re, mert nem tűnik esélyesnek, hogy tőlük bármi is felbukkanjon a PC-n (hiába vásárolta fel a PC-s portokra szakosodott Nixxes-t a SIE).

A Team Asobi önmagát bemutató (About Us) oldalán azt olvashatjuk, hogy ez egy új és dinamikus PlayStation-stúdió, aminek központja Japán élénknek nevezett fővárosában, Tokióban található. A PlayStation minden korosztályának szánt, csúcsminőségű játékokat fejlesztenek. Megemlítették a két játékukat is: az Astro Bot: Rescue Mission kritikai elismeréseket nyert a PlayStation VR-on, ahogy a PlayStation 5 nyitócímei közé tartozó Astro’s Playroom is elismeréseket szerzett a csapatnak. Végül annyit írtak, hogy ezekhez képest is nagyratörő alkotás készül náluk. Jelenleg tizenhárom nyílt pozíciójuk van a stúdióban a hangokkal, művészettel, a játéktervezéssel, a játékmenet programozásával, illetve az engine-nel kapcsolatban.

Két hónapja, amikor a SIE hivatalosan is bemutatta a Team Asobit, ezt írtuk róluk: „A Team Asobi központja Tokió, és a csapat többségében japán fejlesztőkből áll, de vannak ott az Egyesült Királyságból, Németországból, Franciaországból, Dél-Koreából, Spanyolországból és Kolumbiából származó egyének is. Ezért is fontos nekik az univerzális játékok megteremtése, de mindannyian odavannak a japán kultúráért, a videojátékos örökségéért, az évszakokért, illetve a sok (néha őrült) találmány is a kedvencük az ottani ételek mellett. A technológia alapvetően meghatározza a Team Asobit, mert kiinduló pontként kezelik azt, mert valami varázslatossá és lenyűgözővé kell faragni azt. Ezután Doucet dicsérő szavakkal illette a DualSense kontrollert, amivel valamilyen, még titkosnak nevezett kísérletet is végeznek.

Számukra több műfaj is tetszik, így a platformer stílus sem maradt ki a kedvenceik közül. Az utóbbi másfél év kemény volt mindenkinek szerte a világon, és remélik, hogy a videojátékok könnyítenek a helyzeten.”

Majd meglátjuk, mit hoznak össze.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu