Ghost of Tsushima: az Iki-sziget más megközelítésbe helyezi a mongolokat

A Ghost of Tsushima kiegészítőjében az alapjátékhoz képest más látószögből is ráláthatunk a mongolokra (akik ugye megpróbálták Kelet-Európa és Ázsia lerohanása után Japán szigetein is megvetni a lábukat).

 

A GamesRadarnak Nate Fox, a Ghost of Tsushima kreatív rendezője azt mondta, hogy Jin utazása az Iki-szigetre a mongolok más oldalát fogja megmutatni. Tény, el akarják foglalni a területet, és Khotun kánhoz képest más főgonosz lesz a történetben. Az egyik legnagyobb gondolatuk az volt, hogy miként alkosson a Sucker Punch egy olyan főgonoszt, aki egyrészt egy meggyőző mongol vezér, miközben Khotun kánhoz képest ellentétesen hat, mondta az IGN-nek Patrick Downs, a játék senior írója.

Downs hozzátette, hogy valami mást, eltérőt, meglepőt akartak ezzel megvalósítani, és A Sassal elérték, hogy más szemszöget adjanak nekünk. Női kánként (khatunként) is láthatjuk őkelmét, de emellett sámánként is szerepe van a sztoriban. Ez miképp változtatja meg a céljait, milyen eltérő vezetői hozzáállása van, és mit is próbál megvalósítani? Ezeket a kérdéseket majd a kiegészítőben válaszolhatjuk meg, és persze Downsnak volt még egy kérdése: mindez milyen módon hat Jinre úgy, ahogy ez Tsushima szigetén nem történhetett meg vele?

Downs hozzátette, hogy A Sas sámánként több lehetőséget nyitott meg a Sucker Punchnak arra, hogy egy fantasy történetet hozzanak létre, de nem akartak nagyon elrugaszkodni a földtől. Tisztelni akarják az alapjátékban létrhozott világot, ami történelmileg ragaszkodik a múlthoz. Ezt meg akarták őrizni, de azért vannak természetfeletti elemek. Ilyen például a nekünk utat mutató szél. Nem komolyabban másvilági (ilyesmit a Ghost of Tsushima: Legendsszel csináltak már), de kiinduló pontként gondoltak erre. Tehát nem akartak teljesen történelmieg hitelesek maradni, miközben azért próbáltak újítani. Nem rossz elgondolás.

A Ghost of Tsushima: Directors Cut megjelenése nincsen már olyan messze, ugyanis augusztus 20-án fog megérkezni PlayStation 5-re és PlayStation 4-re. A PS4 > PS5 frissítés 10 dollár/euró (~3600 forint) lesz!

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu