Phil Spencer kiáll az Activision Blizard áldozatai mellett

Az Xbox főnöke szolidaritást vállal az Activision Blizzard elleni visszaélési vádak áldozataival.

Phil Spencer „személyes támogatást” ajánl mindenkinek, aki szexuális zaklatást vagy diszkriminációt szenvedett el.

Július 20-án Kalifornia állam beperelte az Activision Blizzardot a cég női alkalmazottait ért állítólagos szexuális zaklatás, visszaélés és diszkrimináció miatt. A hír bombaként robbant a videojáték-iparban, a Blizzard dolgozói fellázadtak, de a Ubisoft alkalmazottait is harcra késztette a sokk. Az ügy az egész szakmából kiváltotta a szolidaritást. A támogatók között Phil Spencer, az Xbox vezetője is szerepel.

Hivatalos Twitter-profilján keresztül az Xbox „főnöke” nem habozott az áldozatok oldalára állni, hogy kifejezze támogatását, alig néhány nappal az Activision Blizzard elleni vádak ismertté válása után. „Épp most jövök egy erőt adó találkozóról az Xbox Women in Gaming, az Xbox női dolgozóinak csapatától, akiktől rengeteget tanultam az évek során. Szeretném felajánlani személyes támogatásomat mindenkinek, akitszexuális zaklatás vagy diszkrimináció ért.. Látlak benneteket. Veletek vagyok.”

Utolsó szavai nem hagynak kétséget – „Mellettetek  állok” -, főleg hogy ezeket a játékiparon belüli vádak újabb hulláma után nyilatkozta. Miután az Activision Blizzard elleni per ismertté vált, a World of Warcraft cége először tagadta a vádakat, majd egy második nyilatkozatban elismerte, hogy jobbá kell válniuk. Ez a válasz azonban a legkevésbé sem győzte meg az alkalmazottakat, akik megfogadták, hogy folytatják a harcot a vállalat ellen.

A zaklatási ügyekben szintén érintett Ubisoft elnöke, Yves Guillemot  a múlt héten ellentmondott az alkalmazottak verziójának egy nyilatkozatban, amelyben azt állította, hogy az elmúlt évben valódi intézkedéseket tettek a zaklatás ellen. Emiatt az alkalmazottai „képmutatónak” bélyegezték, és azt állítják, hogy a vállalat még mindig a zaklatókat védi. Érdemes megjegyezni, hogy Phil Spencer – és vele együtt az Xbox – nem az egyetlen nagy név, aki kiállt az áldozatok mellett. A Bungie és a Halo alkotói szintén megmutatták, hogy teljes mértékben elutasítják a zaklatás kultúráját az iparágban.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu