Take-Two: 150 milliónál jár a Grand Theft Auto V; a kiadó befogadónak tekinti magát

A Take-Two nem a múltba tekint Grand Theft Auto V-tel, hanem előre, köszönhetően több játékának is, amik továbbra is emberfeletti mértékben fogynak.

 

A kiadó közölte legújabb negyedéves pénzügyi eredményeit (ami az április-június negyedévre vonatkozik), és persze, hogy a Rockstartól a Grand Theft Auto V és a Red Dead Redemption hozta a pénzt rendesen a kosárlabdás NBA 2K mellett.

De beszéljünk a két Rockstar-termékről: a már közel nyolc éve megjelent Grand Theft Auto V-ből már több mint 150 millió kópia fogyott (PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, PC – a PlayStation 5/Xbox Series páros ebben még nincs is benne!), és a Red Dead Redemption 2 is már 38 millió értékesítésnél tart. Kiváló eredmények.

A Take-Two a 2023-as és 2024-es üzleti évben (azaz 2022 áprilisától 2024 március végéig) 41 játékot akar kiadni. Ebből 19 „immerzív, alapvető élmény” lesz, közülük 4 free-to-play. A 19-ből 7 sportszimulátor lesz. Öt indie játék, tíz free-to-play mobilos cím, négy „mid-core” (mondhatni kazuárabb…), amiből három sportorientált lesz, továbbá a régebben kiadott játékok új verzióból hármat tervez a Strauss Zelnick vezette cég, ami ráadásul a Gamesindustry szerint augusztusban egy új franchise bejelentésére készül.

A Gamesindustry rákérdezett Zelnicknél arra, hogy milyen is a Take-Two munkakultúrája (ugyanis a Ubisoft és az Activision Blizzard esetében is botrányokról számolhattunk be). Zelnick csak a saját cégéről akart beszélni, és szerinte befogadásról, a jó illemről, a közös sikerekről, az átláthatóságról, az őszinteségről és a kedvességről szól. Ha az emberek aggódnak valami miatt, mindenki közvetlenül elérheti őt a cégen belül. Mivel 6800 ember dolgozik a Take-Two alatt, félreértések bekövetkezhetnek, így a problémákat a legmagasabb szinten kezelik, hogy a képességüknek megfelelően (és jól) járjanak el.

Az NBA 2K22 szeptember 10-én, a Grand Theft Auto V: Expanded and Enhanced (a next-gen konzolokra szánt verzió) és a Grand Theft Auto Online Standalone (önálló kiadás) november 11-én, a Kerbal Space Program next-gen verziója, az OlliOlli World és a WWE 2K22 pedig valamikor jdén jön, míg a Tiny Tina’s Wonderlands 2022 első negyedévében fog megjelenni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu