Új kezekben a Session fejlesztői

A Crea-ture Studios a Session fejlesztői immár tulajdonossal is bír, és az új főnököknek nagy terveik vannak.

 

A korábban Bigben Interactive néven futó kiadó, a Nacon bejelentette, hogy felvásárolta a Crea-ture Studiost. Alain Falc, a Nacon vezérigazgatója a sajtóközleményben azt írta, hogy a csapat megszerzése a stratégiájuk része: egy folytatólagos, külsős növekedésre törekvő gondolattal szeretnék a sportjátékok szegmenségben bővíteni a Nacon-portfóliót.

Falc örömmel üdvözli a Crea-ture Studios tehetséges fejlesztőit, mert az ő tapasztalatuk és szenvedélyük segítségével a Nacon játékipari jelenléte megerősödhet. Marc-Andre House és Vincent da Silva, a Crea-ture Studios alapító vezetői pedig azt írták, hogy örömmel csatlakoznak a Nacon-csoporthoz, mert a szektorban már több mint három évtizednyi tapasztalattal rendelkeznek. A francia céghez történő csatlakozás számukra egy remek lehetőség, hogy a játékfejlesztés tempóját meggyorsítsák, és még több, izgalmas játékot valósítsanak meg.

A kiadó (ami emellett például kontrollereket is gyárt!) az utóbbi három évben tizenegy stúdiót vásárolt fel, ami bár nem sok elsőre, azért ők mégsem egy Embracer Group (ami követhetetlenül gyors tempóval erősít egyre durvább tempóval). A Nacon célja nyíltan az, hogy 2023-ra az „AA” játékok között éllovassá váljon. (Egy ilyen játékpélda például a Ninja Theory-tól a Hellblade: Senua’s Sacrifice.) Azaz szeretnének jó minőségű, de nem teljes árú (60/70 eurós, forintra átszámítva 22/26 ezer) árcímkéjű termékeket készíteni.

Ha már megemlítettük a Sessiont, nos, a deszkás játék jelenleg korai hozzáférésben van (Steam Early Access) PC-n, illetve Xbox One-on (Game Preview; lásd Microsoft Store). A deszkázás persze ennél jóval több helyen fog végleges, vagy legalábbis bolti formájában megjelenni: PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re, illetve Xbox One-ra is meg fog érkezni a későbbiekben a Session.

Itt, a végén kiemelnénk, hogy a Nacont tényleg ritkán látjuk bevásárlás közben, úgyhogy ők abszolút visszafogott tempóban teszik ezt. (Ezt nem mondhatjuk el az Embracer Group mellett például a Microsoftról sem, és a Sony Interactive Entertainment is rákapcsolt mostanában.)

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu