Kamu a 3Dfx visszatérése!

A 3Dfx, a régen eltűnt GPU-gyártó, amely a 90-es évek Voodoo grafikus termékei mögött áll, a jelek szerint azt tweetelte, hogy 20 év után visszatér a grafikus kártyák piacára. Ez izgalmasan hangozhat, de a szomorú valóság az, hogy az egész szinte biztosan átverés.

 

A „3dfx Interactive” nevű fiók, amely azt állítja, hogy „A 3dfx hivatalos Twitter-kezelője. Providing the world with the best graphics cards, ever”, július 31-én tette közzé első tweetjét, amely így szól: „A 3dfx Interactive visszatér, 20 évvel később. Készüljetek egy fontos [sic] bejelentésre a visszatérésünkkel kapcsolatban ezen a csütörtökön!”.

Bár ez normális esetben bizseregni kezdené a nosztalgiaidegeket egy bizonyos korosztályban, több oka is van annak, hogy a fiókot a legnagyobb szkepticizmussal kell szemlélni. Először is, az ember azt gondolná, hogy egy visszatérő nagyvállalat gondoskodik arról, hogy az első tweetjét lektorálják. Másodszor, ott van a kép, amelyet egy rajongó (vermaden) készített, és még 2014-ben posztolt a DeviantArtra. És ami a legbeszédesebb, hogy a fiókot nem verifikálták a Twitter kék pipa segítségével.

Voltak olyan felvetések, hogy talán a 3Dfx nem egy grafikus kártyával térne vissza, például egy új kriptovalutával, de a „You all wanna see a new 3dfx Voodoo card?” kérdésre vonatkozó szavazás mást sugall. Tíz órával ezelőtt a fiók megismételte, hogy augusztus 5-én (csütörtökön) nagy bejelentésre kerül sor.

Nem sokkal azután, hogy az első Voodoo4 termékek 2000-ben piacra kerültek, a 3Dfx hitelezői csődeljárást kezdeményeztek, ami arra kényszerítette a céget, hogy eladja eszközeinek nagy részét az Nvidia számára. A zöld csapat visszahozta a régebbi grafikus kártyákat, hogy segítsen a jelenlegi hiányosságok orvoslásában, de a 3Dfx újjáélesztése szinte biztosan csak vágyálom. Lehetséges, hogy a fiók a múlt heti hamis Interplay Entertainment újjáélesztési fiók népszerűségét kihasználva kamuzik.

Forrás: Techspot

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu