Menu

A Sony-t nem zavarja a PlayStation Plus terjeszkedésének lassulása

A cég szerint nem kell tartani attól, hogy nem növekszik kiugró tempóban a PlayStation Plus-tábor.

 

A Sony az első üzleti negyedévében (április-június) korrekt eredményeket ért el, ugyanis a PlayStation brand szépen megtolta a szekeret. Bár ott a 9,3%-os növekedés a hálózati szolgáltatásokban (PlayStation Now, PlayStation Plus), a „pluszosok” számával kapcsolatban már lehetnek aggodalmak.

A VGC arról tudósít, hogy a pénzügyi jelentés közlése után Totoki Hiroki, a Sony pénzügyi vezetője azt mondta, hogy a tavalyi eseményeket nem kellene figyelmen kívül hagyni. Tudja, hogy a 104 millió előfizetés nem egy erős szám, de feltette a kérdést, hogy tényleg egy csökkenő trendet látunk-e. Ők úgy vélik, hogy nem.

Totoki szerint elemzik az eltérő elemeket, de nincsenek feltűnő, kiugró trendek, amikből kiindulhatnának. Az augusztusi és szeptemberi időszakot még ki kellene várni, és így cselekszik a Sony is, mert csak ezek után ülhet neki „a kék cég” egy elemzésnek. Tavaly ugye az otthonmaradás miatt elképesztően nagy érdeklődés mutatkozott a játékiparban (így a PlayStation Plus iránt is), így jogos, hogy csökkenés mutatkozik, ám a 2019-es üzleti évhez képest (2018 áprilisa és 2019 áprilisa között) növekedést tapasztalnak.

Totoki szerint mélyíteni fogják a platformmal történő interakciót (azt szeretnék, ha a PlayStation Plus több játékost ragadna magával), és valamilyen fejlesztés is következhet. A következő üzleti év során (2022 áprilisától) cselekedni fognak, hogy ezt a szolgáltatást is támogatni tudják. Ez érdekesen hangzik. Rá is férne az előfizetéses modellre valami tuning, mert jelenleg mindössze havi két PlayStation 4-es és egy PlayStation 5-ös játékot kapunk a legtöbbször. Hiába új a PS5-ös cím (amik többször is régebbi termékek portjai voltak), korábban több játék is várt ránk (PlayStation 4-es, PlayStation 3-as és PlayStation Vitás egyaránt).

A Sony a tegnap taglalt pénzügyi jelentése szerint jelenleg 46,3 millió aktív PlayStation Plus-előfizetővel rendelkezik. Ez bár az egy évvel korábbihoz képest növekedés, nem olyan nagy mértékű.

Forrás: PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu