Az Embracer Group folytatja elképesztő tempójú terjeszkedését!

Most nyolc cég felvásárlását jelentette be a svéd központú Embracer Group, ami alá például a THQ Nordic is tartozik. Egy igazán nagy név is már a svédeké!

 

Nem fogjuk egyenként linkelni a sajtóközleményeket, de összefoglaljuk, hogy kit melyik leányvállalata alá helyezett az Embracer Group. A Coffee Stain Studios alá rakta az Easy Triggert, ami belsős, first-party IP fejlesztésekben segíthet, és a Huntdown IP-n való munka is folytatódni fog. A Ghost Ship Games egy díjnyertes stúdió, amiben ipari veteránok dolgoznak; a kiváló indie IP-k fejlesztésével foglalkoznak, és új projektekre is számíthat a csapat.

Az Embracer Group alá tartozik az izraeli központú CrazyLabs, ami a mobilos Super Stylist, illetve a hosszú élettartamú casual és életstílussal foglalkozó szerepjátékok révén lehet ismert. Az egyik legnagyobb hiperkazuár kiadó ez, ami 2020-ban több mint 4,5 milliárd letöltést is elért a kezdetek óta, és a havi aktív felhasználók száma is 110 milliónál tart. Értelemszerűen a mobilos jelenlétben erősít majd a svéd gigásznak. A másik felvásárlás pedig a Grimfrost, ami egy e-kereskedelmi specialista, és a csúcsminőségű Viking merchben éllovasnak nevezhető.

A Koch Media alá tartozik a francia központú DigixArt, ami a Lost in Harmony-t, az 11-11 Memories Retoldot fejlesztette, és most a Road 96-en dolgozik. Indie stúdió marad a Koch alatt. A Force Field pedig VR-ban nyert több díjat a Landfall, a Time Stall, illetve a Coaster Combat létrehozásával. Így az Embracer Groupnak lehetősége lesz több belsős AAA VR-fejlesztés megvalósítására, és a cég szerint a virtuális valóság piaca gyorsan növekedik.

A Saber Interactive pedig egy abszolút nagy halat fogott. Alájuk tartozik a 3D Realms! A dán központú cég a Duke Nukem IP révén talán sokaknak ismerős lehet (és azért volt jogi vita a Gearbox és a 3D Realms között… de mivel mind a két cég már az Embracer Groupé, most már közösen kell dolgozniuk…). Kiadóként továbbra is közösen dolgoznak a Saberrel; több új játékuk van tervben, és a Slipgate Ironworksszel közösen is készül egy s más. A felvásárlás miatt Mike Nielsen vezérigazgató helyett csak tanácsadó lesz, helyét pedig Frederik Schreiber veszi át. A másik céget pedig épp meg is említettük: a Slipgate Ironworks is a bevásárlás része lett. A szintén dán központú stúdió egy erős csapat, ami fejlesztésben, társfejlesztésben, és portolásban is korrekt munkát végez.

Nem véletlenül mondjuk jó ideje, hogy tartsuk a szemünket az Embracer Groupon. Hihetetlen tempót diktálnak.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu