Új rekord: 2 millió dollárért adták el a Super Mario Bros. NES-kópiáját!

Jelen pillanatban a Super Mario a történelem legdrágább videojátéka!

 

Vajon eljön-e valaha az a nap, amikor ez a hír egy hónapnál tovább is érvényes marad? A videojátékok csillagászati összegű értékesítése 2021-ben új szintet ért el. Néhány hónap alatt többször is megdőlt minden idők legdrágább játékának rekordja.

Áprilisban a Super Mario Bros. egy példánya volt a legdrágább, majd júliusban megelőzte a The Legend of Zelda, és mindössze két nappal később a Super Mario 64. Most pedig visszatérve a bajszos vízvezeték-szerelő eredeti kalandjához, a Super Mario Bros. egy NES-es példánya 2 000 000 dollárért kelt el.

A legszembetűnőbb dolog a tranzakciót lebonyolító Rally nevű oldalon az, hogy a névtelen vásárló a játék összes részvényének megszerzése alapján vásárolta meg a játékot. Ez azért lehetséges, mert a Rallyn lehetőség van gyűjthető tárgyak, például matricák, képregények vagy régi autók részvényeinek megvásárlására.

A befektetők így garantáltan könnyen növelhetik a befektetett pénzüket, és ebben az esetben – ahogy a The New York Times írja – a megtérülés számukra 900%-os volt. A Super Mario Bros. ezen példányának különlegessége amúgy nem igazán különbözik a többitől. Gyárilag lezárt és egy olyan cég által osztályozott, amely minősíti a tárgyak egyediségét, és ami korlátozott példányszámban készült. Mindazonáltal nem lennénk meglepve, ha akár néhány napon belül ez a rekord is megdőlne.

Forrás: GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu