PS2 Eclipse: ilyen lehetne egy hordozható PlayStation 2! [VIDEO]

A Sony, sőt, a játékipar legsikeresebb PlayStation 2 konzolja manapság már hordozható formátumban is játszható: egy moddernek sikerült, és az eredmény közel sem gyenge.

 

GingerOfOz saját bevallása szerint jó két hónapot töltött el azzal, hogy egy PlayStation 2-t egy Nintendo Switch formátumú handheld formájába öntsön. Értelemszerűen a Sony több mint 150 millió példányban eladott konzoljának alaplapját vette kiinduló pontként a PS2 Eclipse-hez, de azért itt is kellett ritkítani, mert azért nem lenne célszerű egy, a 90-es évek elején látott mobiltelefonoknál nagyobb és nehezebb eszközt szorongatnunk játék közben…

A moddernek van már ilyesmiben tapasztalata, ugyanis korábban a Nintendo Wii-ből is készített egy hordozható kiadást, aminek mérete kb. egy Game Boy-énak felelt meg (az pedig 1989-ben jelent meg). De térjünk vissza a PS2 Eclipse-re: egyedi áramköröket használ, ami jogos, ugyanis valamelyest a méreten tényleg kellett zsugorítani. Ezt aztán a moddoló szépen belerakta egy tokba, amit 3D-s nyomtatással hozott létre. Ezután hozzáadta a PlayStation Vita gombjait (az a platform többre lett volna a nyugaton hivatott…), a Nintendo Switch analóg karjait, majd az egészre rárakott egy 480p-re képes, 5″-os (12,7 centis) kijelzőt. (Mivel nagyon ritka, hogy egy PlayStation 2-es játék 1080i-t is tud, a 480p teljesen jogos.)

A PS2 Eclipse természetesen rendelkezik hangszórókkal, egy fejhallgató-csatlakozóval, illetve azt is láthatjuk, hogy az akkumulátorban még mennyi kakaó van. Persze mint minden, így ez sem tökéletes. A The Verge szerint az USB-ről való töltés (ugyanis értelemszerűen a DVD-meghajtót ki kellett venni a képletből) eléggé lassú lehet, és egyes játékok komolyan szaggathatnak. A másik hiba a kontroller azonosítása lehet, nem beszélve az itt-ott meg nem valósuló, és a játékok esetében fontos betöltésről.

A modder blogján olvashatunk további részleteket is a PS2 Eclipse-ről, és a hordozható Wii-vel ellentétben itt nincsenek tervei arra, hogy a hordozható PlayStation 2-t tömegesen gyártsa és értékesítse.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu