Back 4 Blood: a nyílt béta technikai elemzése [VIDEO]

A Left 4 Dead formulájára építő Back 4 Blood játék platformonként eltérő teljesítményt, felbontást mutat fel.

 

A Back 4 Blood nyílt bétája jelenleg korai hozzáférésben van: ez annyit takar, hogy csak azoknak mehet a menet, akik már letették a garast a játék mellett, azaz előrendelést ejtettek meg (amúgy várnunk kell augusztus 16-áig). Az ElAnalistaDeBits néven futó YouTube-csatorna videója több részletet is összevetett az első szekció (Act 1) során, így azért nem kapjuk ugyanazt az élményt PC-n mint mondjuk a PlayStation 5-ön.

Az Xbox Series S értelemszerűen lemaradásban van, hiszen itt a felbontás 1296p. Xbox Series X-en, illetve PlayStation 5-ön 2160p, azaz 4K felbontás vár ránk, de az elemzés szerint nem kizárt, hogy más területeken dinamikus felbontással rendelkezhet a Back 4 Blood, azaz nem vehetjük száz százalékosra, hogy a két erősebb konzolon mindvégig natív 4K felbontáson fut a hentelés.

A játék PC-s verzióját egy erősebb videókártyával tesztelték: egy Nvidia GeForce RTX 3080-at alkalmazott, és emellett a DLSS technológiát is használta (deep learning supersampling: gépi tanulás révén történő felskálázás). A Back 4 Blood Xbox Series verzióiban gamma és kontraszt eltéréseket tapasztalt, amiket a játék, esetleg a képernyőnk beállításain keresztül ki lehet javítani.

PC-n szélesebb a FOV (field of view, látószög) mint bármelyik konzolos verzión. Viszont tegyük rögvest hozzá azt is, hogy sem PlayStation 5-ön, sem Xbox Series S-en nincs mód a FOV módosítására! Az viszont fix, hogy a Back 4 Blood „első aktusa” mindenhol 60 FPS frame rate-et tudott. A töltési idők is többnyire megegyeztek mindegyik verzióban, de a PC-sek valahol érthető módon lépéselőnyben vannak (az anisotropic filtering és az ambient occlusion, röviden AF és AO, magyarul anizotróp szűrés és az utóbbi egyfajta árnyékeffektnek nevezhető) a konzolokkal szemben, de ezeket leszámítva mindegyik platformon szinte azonos beállításokon fut a játék.

A Back 4 Blood október 12-én érkezik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu