Power Rangers, Arkham-stílussal? Voltak tervek rá!

A korábban Sabannak dolgozó Jason Bischoff megmutatott néhány képet a Power Rangers szereplőit felsorakoztató Project Nomad kódnévvel rendelkező játéktervezetből.

 

A Power Rangers (ami egy film, illetve egy korábbi évada magyar nevet is kapott: Turbócsapat, de általában az angol név terjedt el hazánkban is) esetében Bischoff-nak elég nagy befolyása volt, ugyanis a Saban nemzetközi fogyasztói termékigazgatója volt, és mivel a Saban kezében van az IP, nála beavatottabb személyt nem nagyon találhatunk a Project Nomaddal kapcsolatban. Erről a Twitteren írt részletesebben.

A Project Nomad egy AAA Power Rangers játék lett volna, és erre 2016-ban született meg az ötlet. Egy ambiciózus, nyílt világú, kooperatív játékot képzelt el, amiben a franchise energiáját, csapatmunkáját és történelmét is elénk tárta volna. Ő ezt Arkham Rangersként is elnevezné, vagy akár Gotham Knightsként is hallhattunk már erről a koncepcióról. Igaz, ez a meg nem valósuló projekt évekkel a WB Montreal játéka előtt járt!

Sok minden történt a stúdióban, így nem volt semmilyen támogatás az ötlet mögött (anyagi sem). Elkezdett „függetlenül” kopogtatni mások ajtaján. Felhívta a régi barátait, és velük összerakott egy tervezetet. A kinézet nem volt végleges, de Bischoff szerint valami magával ragadó lehetett volna az eredmény. Itt megköszönte Lineage, Carlos Dattoli, Jarold Sng támogatását (és még sok másét is, de őket nem nevezte meg).

Eleinte a fejlesztőkkel, kiadókkal való tárgyalás kedvezőnek tűnt, de végül az idő, illetve a Sabanon belüli stratégiaváltás miatt a Project Nomadról idővel már nem sok szó esett. De Bischoff szerint ez gyakori, mert az ipar sok „mi lett volna, ha…” elképzelésre épül, és ezért arra kér minket, hogy csak élvezzük a koncepciós rajzokat, illetve magát az eseményt (Eltart felszabadítják a Rangerek). Egy későbbi időpontban még lesz mit megosztania.

Bischoff amúgy 2018-ban távozott a Saban-tól a Hasbrohoz, és a Funko egyik vezetője lett 2019-ben. Tény, hogy remek ötlet lehetett volna, ha a Saban egy kicsit is támogatta volna őt.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu