Új, 3D-s South Park játékon töri a fejét a rajzfilmsorozat két alkotója

Trey Parker és Matt Stone új 3D-s South Park játékot szeretne, de az még kérdéses, hogy ki fogja megvalósítani a négy kiccsákó’ történetét.

 

Parker és Stone megállapodást kötött a ViacomCBS konglomerátummal. Ezzel a sorozat folytatódni fog, és nem kevés pénz halad át a két fél között. Ez eddig szép és jó, de a szerződés nem csak a TV-sorozatról szól (máskülönben nem nagyon tennénk róla említést), és nem is a Paramount+-nak készülő… és ezt leírni is még hihetetlen, de tizennégy (14!) streamelésre szánt filmről. Van ott szó videojátékról is a sorok között, állítja a Bloomberg.

A hatszáz millió dolláros (majdnem 181 milliárd forintos!) megállapodás szerint ebből a pénzből lesz bőven egy új, három dimenziós South Park-játékra, ami a sorozat világában játszódik. (Itt nem véletlenül emeljük ki, hogy 3D: a South Park: The Stick of Truth, illetve a South Park: The Fractured But Whole is 2D-s volt.) Az alkotópárosra jellemző a poén, így nem csoda, hogy a szerződésben „egy füves cég” után lett megemlítve a játék. Dokumentumsorozat is lesz, valószínűleg egy kulisszák mögé történő betekintéssel.

Szóval hat új évad a Comedy Centralnak, 14 spinoff film a Paramount+-nak (ezek ki fogják bővíteni a South Park világát, és új karaktereket is behoznak a „SP-univerzumba” a Marvel filmes világa után szabadon). Az első filmnek az év végére meg kell jelennie, és minden másnak 2027 végére el kell készülnie.

Sajnos nem sokat tudunk még arról, hogy a játék milyen lesz, de nagy eséllyel bővíteni fogja a South Park-világot, és ez is valamelyest spinoffként szolgál majd. Ám az, hogy ki fogja kiadni, még hatalmas kérdőjel. (A South Park: The Stick of Truthot az Obsidian fejlesztette és a Ubisoft adta ki a THQ halála után; A South Park: The Fractured But Whole-ot pedig már a Ubisoft San Francisco hozta létre, és értelemszerűen a francia kiadó publikálta. Ezt nagy eséllyel nem ők fogják.) Belső fejlesztés lesz, írta Stone a Bloombergnek.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu