Dying Light 2: Stay Human: nem marad ki a minőségi grafikus mód sem

Manapság már trend, ha egy új játék mint például a Dying Light 2: Stay Human (vagy annak next-gen konzolokra szánt verziója, ha cross-gen termékről van szó) több grafikai lehetőséget is kínál. Ezt a lehetőséget nem fogja kihagyni a Techland sem.

 

Piotr Pawlaczyk, a Dying Light 2: Stay Human vezető pályatervezője az MP1stnek elmondta, hogy az új generációs konzolokra (PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S) több grafikus opciót fognak kínálni. Azok a játékosok, akik a vizuális élményeket preferálják, a Quality módot használhatják, ugyanis a sugárkövetés (a ray tracing) alkalmazásával a környezet látványosabb lesz.

Nagy hangsúlyt helyeztek a környezet megvilágítására a Quality módban, ahol nagyobb pontossággal rendelkeznek az effektek, illetve a képkockákhoz kötött post-processing elemek is. A sugárkövetés az alapja lesz például a fizikailag pontos, hiteles árnyékok létrehozásában, így nem csak díszként fogják alkalmazni (egyfajta trendként).

Persze a minőség mellett a teljesítményre is koncentrálnak egy másik grafikus móddal: a Performance a nagyobb frame rate-re (60 FPS) törekszik majd, és Xbox Series konzolokon a változó rátájú képfrissítés (VRS) is be lesz. Ezzel a gyors játékmenetbeli elemek (mint például maga a harc is) sokkal finomabbnak fog hatni, állítja Pawlaczyk. Persze a felbontás így nem lesz mondjuk natív 4K, de ugye valamit valamiért…

Május végén ezt írtuk a játékról: „A Techland közleménye szerint 20 éve Harran városában küzdött az emberiség a vírus ellen, de végül az utóbbi kerekedett felül, és most a város (aminek… komolyan az a neve, hogy A Város), az emberiség egyik utolsó nagy telephelye is konfliktusokkal teli, a civilizáció a sötét középkor szintjére zuhant vissza, de a remény még mindig él. Mi pedig megváltoztathatjuk A Város sorsát, de a képességeinknek ára van: olyan emlékek gyötörnek minket, amiket nem tudunk értelmezni.

Elmegyünk felkutatni az igazságot, de egy harci zónában találjuk magunkat. A képességeinket fejleszthetjük, az ellenfeleinket legyőzhetjük, és új szövetségesekre lelhetünk, így nem csak az ökleinket kell bevetni, hanem azért kommunikációban is helyt kellene állni. De egyszer állást kell foglalnunk (kinek az oldalára álljunk?), és ez a jövőnkre (azaz a befejezésre) is hatással lesz. A játék alcíméhez hűen embernek kellene megmaradnunk.”

A Dying Light 2: Stay Human december 7-én érkezik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam, Epic Games Store), PlayStation 4-re, illetve Xbox One-ra.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu