Hideo Kojima aggódik a digitális jogok miatt, és kiáll a fizikai adathordozók mellett

A Metal Gear alkotója, Hideo Kojima elárulta, hogy még mindig nagyon is támogatja a fizikai adathordozókat, és aggodalmát fejezte ki a digitális jogokkal kapcsolatban, mivel az iparág továbbra is feltartóztathatatlanul halad a kizárólag digitális jövő felé.

 

A Twitteren Kojima-san elárulta, hogy még mindig vásárol CD-ket, és aggódik amiatt, hogy a jövőben az emberek nem lesznek képesek digitális termékek tulajdonosaivá válni, így a fogyasztók nem férhetnek hozzá szabadon a kedvenceik alkotásaihoz. „A CD-k hamarosan eltűnnek. Ha belegondolok, még mindig megveszem őket. Még akkor is, ha már csak nagy tételben árulják.” – vallotta meg őszintén a sztárművész.

„Végül még a digitális adatok sem lesznek többé az egyének saját tulajdonában. Amikor a világban, egy országban, egy kormányban, egy eszmében, egy trendben nagy változás vagy katasztrófa történik, hirtelen megszűnhet a hozzáférés. Nem fogunk tudni szabadon hozzáférni az általunk szeretett filmekhez, könyvekhez és zenéhez. „ – érvelt az alkotó.

A koronavírus-járvány miatt a digitális vásárlások száma óriásit ugrott, mivel a boltok kénytelenek voltak bezárni, és néhányuk sajnálatos módon meg is szűnt. Ennek ellenére a fizikai média továbbra is népszerű, legalábbis ami a videojátékokat illeti.

A cikket jegyző újságíró kolléga (Andy Robinson, VGS) végül hozzáteszi: „Én személy szerint 100%-ban Kojima-san mögött állok ebben a kérdésben, és még mindig rendszeresen vásárolok fizikai játékokat, ahogyan zenei CD-ket és Blu-ray filmeket is.”

Forrás: PSU 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu