Xbox Cloud Gaming a PC-n már elérhető

Xbox Cloud Gaming a PC-n már elérhető az Xbox alkalmazáson és a böngészőkön keresztül is a bennfentesek számára.

Az Xbox Insider programban aktív játékosok számára már nem nagyon kell trükközni, hogy nekiüljenek a felhőből streamelt játékoknak.

Korábban írtuk már, hogy a régebben még xCloud néven futó, Xbox Cloud Gaming felhős szolgáltatás iOS-en és PC-n is elindult, igaz, ehhez mindkét platformon (vagy az iOS-t futtató eszközökön…) egy Chromium-alapú böngészőre volt szükség. Jó, így is működik a rendszer (Magyarországon is; ha Xbox Game Pass Ultimate előfizetésünk van, akkor bizony itt is lehet a felhőből játszani!), de azért nem olyan kényelmes megoldás… és ezt a redmondi cég is jól tudja.

Ha ezen felül az Xbox Insider program tagjai vagyunk, akkor több funkcióhoz (akár új Xbox Series firmware-ekez) is korábban férünk hozzá mint azok, akik „mezei játékosok”. Egy ilyen plusz újítás lesz az, hogy a Windows 10-zel rendelkező PC-sek számára már nem csak a böngészőből lesz lehetőségük streamelni az Xbox Game Studios újdonságait (mert azok a megjelenés napjától a felhőből és az Xbox Game Passból is játszhatóak), hanem az Xbox Appból is.

Ehhez annyi kell, hogy USB-n vagy Bluetooth-on csatlakoztassunk egy támogatott kontrollert, indítsuk el az Xbox appot, bökjünk rá a felhős játékok gombra (cloud games, a magyar fordítás valamelyest eltérő lehet), válasszuk ki a játékot, és mehet a menet. Új funkciók is vannak, így például a kontroller és a hálózat állapotával kapcsolatos, a közösségi funkciókhoz köthető, illetve meghívásos újítások is érkeztek (utóbbi esetében még arra sincs szükség, hogy telepítse a játékot, anélkül is csatlakozhat).

Egy megerősített Xbox-alkalmazott a ResetEra fórumon arra utalt, hogy az Xbox appos felhős élmény jóval támogatottabb lesz a Game Barral, és így a latencia (a lag) is csökkenhet. A Chromium-alapú böngészők (lényegében minden, leszámítva a Mozilla Firefoxot és annak fejlesztési elágazásait, azaz forkjait…) lagban még nem kifinomultak…

Úgyhogy a Microsoft nem viccel a Xbox Cloud Gaming erősítéssel. És mivel az új technológián a Sony-val közösen dolgoznak (ez még a Google elleni fellépés volt, de ők feladták a belsős fejlesztéseket…), a PlayStation Now is erősödhet a közös munka eredményeképp.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu