Meghalt Pat Hitchcock, az Idegenek a vonaton sztárja és Alfred Hitchcock lánya 93 éves volt

MOZI HÍREK – 93 éves korában elhunyt Patricia Hitchcock, az Idegenek a vonaton és a Psycho színésznője, Alfred Hitchcock egyetlen gyermeke.

 

Pat Hitchcock, Alfred Hitchcock egyetlen gyermeke a legendás horror- és bűnügyi filmrendező néhány filmjében szerepelt. A színésznő, aki tinédzserként a Broadwayn is szerepelt, hétfőn hunyt el thousand oaks-i otthonában. A hírt lánya, az Amblin vezetője, Katie Fiala erősítette meg. Hitchcock 93 éves volt.

Hitchcock szülei 54 évig voltak házasok. Híres apja, Alfred Hitchcock mellett Alma Reville filmszerkesztő és forgatókönyvíró lánya is volt. 1928. július 7-én született, és az alma nem esett messze a fájától a Hitchcock családban. Gyermekként színésznői ambíciókat táplált, és az 1940-es évek elején kezdett színpadon dolgozni. Főszerepeket kapott a Solitaire és a Violet című Broadway-produkciókban. Hitchcock a londoni Királyi Színművészeti Akadémián tanulta tovább a szakmáját.

Pat Hitchcock 1950-ben kezdett el híres apja projektjeiben szerepelni. A vidám diáklány, Chubby Bannister szerepével kezdte a Stage Fright című brit film noirban. Mivel történetesen nagyon hasonlított a sztár Jane Wymanre, Alfred Hitchcok megkérte Patet arra is, hogy a film bizonyos jeleneteiben dublőrködjön Wyman helyett. A Stage Fright után Pat 1951-ben Barbara Mortont is eljátszotta az Idegenek a vonaton című filmben, talán a legjelentősebb filmszerepében. Hitchcock 1960-ban még a Psycho című filmben is feltűnt Caroline szerepében, aki a Janet Leigh által alakított Marion Crane barátnője.

Emellett Pat az 1950-es évek közepén-végén tíz epizódban szerepelt az Alfred Hitchcock Presents című félórás tévésorozatban. Az 1956-os A tízparancsolat című vallási drámában is kapott egy nem kreditált szerepet, mint az udvarhölgy. 1978-ban még egyszer visszatért a nagyvászonra, amikor George Gage rendező Skateboard című sportdrámájában szerepelt.

Pat hosszú éveken át a család képviselőjeként dolgozott Alfred Hitchcock Mystery Magazine munkatársaként. Ő írta az előszót is Jeff Kraft és Aaron Leventhal Footsteps in the Fog: Alfred Hitchcock’s San Francisco című könyvéhez, amely 2002-ben jelent meg. A következő évben kiadta az Alma Hitchcock című könyvet: The Woman Behind the Man című könyvét, amelyet Laurent Bouzereau-val közösen írt, hogy tisztelegjen néhai édesanyja előtt.

„Nem hiszem, hogy valaha is megkapta volna az elismerést azért, hogy olyan jó volt, mint amilyen volt. Apám mindenben tőle függött. A kezdeti időkben ő írta a forgatókönyveket, aztán ő lett a folytatás, végül pedig csak folyamatosan vele dolgozott” – mondta egyszer Pat a könyv megírásáról.

„[Bárcsak apám] hitt volna a nepotizmusban. Sokkal többet dolgoztam volna” – mondta Hitchcock is a The Washington Postnak adott 1984-es interjújában. „De ő soha senkit nem vett fel a filmjeibe, hacsak nem hitte, hogy megfelelő a szerepre. Soha nem illesztett egy történetet egy sztárhoz vagy egy színészhez. Gyakran próbáltam célozgatni az asszisztensére, de sosem jutottam messzire. A nő felhozta a nevemet, ő meg azt mondta: ‘Ő nem megfelelő erre a szerepre’, és ezzel vége is volt.”

Pat Hitchock édesapja, Alfred 1980-ban, 80 éves korában veseelégtelenségben halt meg. Két évvel később az édesanyját is elvesztette 82 évesen. Férje, Joseph O’Connell Jr. 1994-ben halt meg szívrohamban. Pat Hitchcockot lányai, Mary, Tere és Katie gyászolják.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu