Abandoned Realtime Experience: a halasztás ellenére is problémák adódtak…

Az Abandoned Realtime Experience története már kezdi a „nevetséges” kategóriát megütni, és még hol van ennek a vége…!?

 

Az Abandoned (vagy „Abandoned”, mert nem biztos, hogy ez lesz a játék címe) a tervek szerint egy frissítéssel fedte volna fel magát az Abandoned Realtime Experience appban, ami ugye valós időben futtatná a játék trailer videóit, kihasználva a PlayStation 5 3D-s audio támogatását, illetve a DualSense kontroller adottságait. A halasztások sora után elvileg augusztus 10-én, magyar idő szerint este kilenc órakor kapta volna meg a frissítést, amivel maga az app már nem akadna el egy váró képernyőn (amit több, gépi, többnyire Google-fordítással lefordított nyelvű szöveg előz meg, néhol nevetségesen amatőr nyelvtani hibákkal).

Miért nem írunk a trailerről? Nos, nem azért, mert lusták vagyunk (igaz, ebben az időben ez még nem is lenne elítélendő), hanem mert a Blue Box Game Studios elbaltázta. A Hasan Kahraman vezette stúdió tegnap este negyed tízkor bejelentette a Twitteren, hogy „a patch kiküldésével technikai hibák adódtak, azon dolgozunk, hogy minél hamarabb elérhető legyen, tájékoztatunk benneteket, ha megoldódott a probléma”. Aztán a mai napon (a későbbi olvasók számára dátummal ellátjuk: augusztus 11-én) délután egykor azt írta a csapat, hogy „a késés tovább tart, mint reméltük, minden erőnkkel ennek megoldásán dolgozunk, köszönjük a türelmetek és elnézést kérünk érte”. Ez már tényleg kezd elképesztő lenni, mert ez nem az első alkalom, hogy lényegében az utolsó pillanatban jön közbe valami.

Kahraman, a stúdió vezetője interjút adott egy arab nyelvű oldalnak, az AlHubnak, de azon már nem tudunk meglepődni, hogy a linkre bökve hibaüzenettel találjuk szembe magunkat. Ebben kimondta, hogy el sem tudjuk képzelni, hogy mennyire őrült volt, és mennyire negatívan hatott a fejlesztői folyamatokra ezek a figyelemelterelések, ugyanis sokan (mi is) gyorsan a Silent Hillhez és Hideo Kojimához kötöttük a játékot.

Ennek ellenére Kahraman biztos benne, hogy az embereknek nagyon tetszeni fog az Abandoned. A stúdió hisz a játékban, és még mindig úgy véli, hogy az emberek kedvelni fogják. Sajnos sokat nem mondhat el a játékról, de annyit megerősített, hogy Amerikában, egy elhagyatott helyszínen játszódik „a kékdobozos” stúdió története.

Erre csak annyit mondunk, hogy Kahraman az egészet saját magának köszönheti. Elvégre a stúdió Twitterén volt egy olyan tweet, amit már azóta törölt, de idézzük: „Abandoned = S… L”. Ezek után ki nem gondolt volna egyből a Silent Hillsre!? Nos, és az app frissítése ki tudja, hogy mikor jut el a PlayStation 5-re.

Forrás: PSU, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu