Kirúgások az Activision Blizzardnál: távozott a Diablo IV két vezető fejlesztője is

A Activision Blizzard több embert is az utcára rakott, és mivel közülük a Diablo IV-en magasabb beosztásban dolgozó egyén is van, a játék fejlesztésében még adódhatnak problémák.

 

Korábban megemlítettük már, hogy J. Allen Brack, a Activision Blizzard korábbi elnöke is kilépett a szexuális zaklatások okozta botrány következtében (és ezt több per is követte a cég ellen), de azóta további személyek távoztak. A kotaku egy belsős tudósításra hivatkozva azt állítja, hogy Luis Barrigát, Jesse McCreet, és Jonathan LeCraftot is kirúgták.

Barriga eddig a Diablo IV rendezőjeként dolgozott Activision Blizzardnál, McCree a négyes Diablo vezető tervezője volt, míg LeCraft a World of Warcraft senior tervezői posztját töltötte be. Barriga a World of Warcrafton, a Diablo III-on és az Overwatch-on is dolgozott korábban, LeCraft szinte a kezdetek óta WoW-ozott, míg McCree a 2000-es évek közepe óta dolgozott a cégnél, és igen, róla nevezték el az Overwatch egyik karakterét.

A Kotaku nem tudta kideríteni a kirúgások indokát, nagy eséllyel a kaliforniai állami per miatt jutottak erre a döntésre, ugyanis korábban készült egy fotó LeCraftról és McCree-ről, ahogy a szintén már kirúgott Alex Afrasiabi (ex-World of Warcraft kreatív rendező) mellett álltak a 2013-as Blizzconon, amikor is Afrasiabi botrányba keveredett (alkohol, zaklatás, korlátok nélkül). Az viszont biztos, hogy az Activision Blizzard megerősítette a három személy kirúgását!

Ha már Diablo, a Diablo II: Resurrected esetében nem lesz TCP/IP multiplayer-támogatás, holott a Activision Blizzard ezt korábban megígérte. A stúdió ezt a bétával kapcsolatos kérdezz-felelekjében említette meg. Már a bétában sem fogjuk megtalálni, és az indoklás emögött „a lehetséges biztonsági kockázatok azonosítása”, ők pedig „a játékosok élményének védelmére” törekednének.

Korábban Rod Fergusson, a játék felelős producere az Eurogamernek megerősítette, hogy a hiteles élmény kínálása miatt nem akarják kihagyni a TCP/IP-s multiplayert, mert az eredetiben is ott volt, kiemelve, hogy a biztonságosabb (újabb) platform használata is kellően hasznos nekik… de ebből akkor az jön át, hogy az (Battle.net) feltehetőleg nem volt eléggé biztonságos nekik.

Hullanak a fejek és a lehetőségek egyaránt.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu