PlayStation 5: új FromSoftware-exkluzív? Visszatér egy régi franchise is?

A Demon’s Souls eredeti fejlesztői, a FromSoftware (hiszen a remake-et a már megszűnt Sony Interactive Entertainment Japan Studio segítségével a nagy eséllyel hivatalosan is hamarosan a SIE-hez csatlakozó Bluepoint Games valósította meg…) valami újra készülhetnek.

 

Az Xbox Era podcast társalapítója, Shpeshal Nick (a Shpeshal megfelelő leírása elsőre sosem jön össze…) szerint a FromSoftware egy PlayStation 5-exkluzív játékon dolgozik, és ezt egy tweet idézésével erősítette meg. Kihangsúlyozzuk, hogy ez a játék nem a PlayStation 4-exkluzív Bloodborne folytatása lesz… A másik tweet amúgy kiemelte, hogy a pletykált State of Play előadás augusztus 19-e környékén, tehát kb. egy hét múlva jöhet. (És itt lehet hivatalosan is megerősítve a Bluepoint-akvizíció is…)

Aztán van egy másik téma, amit az illető megemlített. Egy másik tweetben azt írta, hogy a csudába az egésszel, és kockáztatja, hogy valakinél kihúzza a gyufát, de azt is megosztotta a Twitter közösségével, hogy nem szeretné, ha mások megelőznék (a FromSoftware PlayStation 5-exkluzívja esetében ezt megtették), és kimondta, hogy a Wipeout (stilizálva wipE’out”, vagy WipEout) visszatérésre készülhet.

Ez komolyan hangzik, de Shpeshal Nick megfejelte annyival, hogy nem csak PlayStation 5-re tervezi a Sony a játékot, hanem a PlayStation VR 2-re is (legyen bármi ennek az új VR-headsetnek a neve…), és mivel a Wipeout Omega Collection, a korábbi részek PlayStation 4-es újragondolása később PlayStation VR-támogatást kapott egy patch jóvoltából, itt már alapból szeretnék a virtuális valóság támogatását. És a Wipeout visszatérése még messze van (ha igaz), ugyanis korai állapotban tart a fejlesztés, és elvileg ez egy XDev-projekt, azaz több indie stúdió is hozzá köthető lehet Európában.

Sem az új FromSoftware-játék, sem a PlayStation első generációján nagyot futó Wipeout visszatérése nincs még megerősítve, így nem érdemes 100%-ban komolyan venni. (És itt a végén zárójelesen megkérdeznénk, hogy a Wipeout hogy a csudába maradt ki az amúgy nagyot bukó PlayStation Classic játékkínálatából? Elvégre a Sony-é az IP!)

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu