GTA Remastered Trilógia ősszel? De jó lenne…

A Rockstar három legkedveltebb játéka idén kerülne felújított formában kiadásra javított grafikával: a GTA III, a Vice City és a San Andreas. Több nagy játékos portál is megerősítette a hírt.

 

A Grand Theft Auto a kezdetek óta rajongók millióit vonzza, de kétségtelenül a három dimenzióba való ugrás tette a játékot azzá a titánná, ami ma. A Rockstar megállíthatatlan, és alig néhány napja tudtuk meg, hogy a Grand Theft Auto V-nek sikerült átlépnie a 150 milliós eladási számot! A saga jelenleg az egyik leghíresebb videojáték-sorozat, és a Grand Theft Auto V elég nagyszerű játék ahhoz, hogy szintén megérdemelje ezt a titulust.

 

 

Sok rajongó azonban már régóta követeli a franchise három legikonikusabb címének visszatérését, ezek a Grand Theft Auto III, a Grand Theft Auto: Vice City és a Grand Theft Auto: San Andreas. Úgy tűnik, a rajongóknak szerencséjük van, mert a Kotaku magazin forrásai szerint, amelyeket a Gematsu is megerősített, a trilógia még idén, feltehetően októberben vagy november elején érkezik.

A Grand Theft Auto III volt az első, amely a 3D-s grafikára váltott, a Grand Theft Auto: Vice City-vel pedig megállíthatatlannak bizonyult, új megközelítést adva a franchise-nak, a 80-as évek olyan gengszterklasszikusokra emlékeztető környezetével, mint a Miami Vice vagy a Sebhelyesarcú. Ezt követően a Grand Theft Auto: San Andreas átváltott a 90-es évekre, és a helyszínnek, a karaktereknek és a nagyfokú játékszabadságnak köszönhetően a saga egyik legemblematikusabb részévé vált.

 

 

A trilógia lehetséges remastereléséről az az információnk, hogy Unreal Engine-t használnának hozzá, és a régi és új képeket vegyítenének benne. A címek először PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X|S-re, Stadia-ra érkeznének, és ez lenne az első Grand Theft Auto, amely Nintendo Switch-re is megjelenne. 2022-ben PC-s és mobilverzió is várható.

Mindhárom játék csomagban kerülne értékesítésre, kizárólag digitális formában. A csomagokat eredetileg a Grand Theft Auto V next-gen verziójának részeként akarták tálalni, de úgy tűnik, a Rockstar végül úgy döntött, hogy önálló trilógiaként értékesíti őket. A források más konverziókról is beszélnek, például az első Red Dead Redemptionről, de ezek fejlesztése attól függ, hogy a GTA-trilógia kereskedelmi szempontból mennyire jól teljesít. A Grand Theft Auto több mint egy ikonikus saga, és hírnevét nagyrészt annak a stílusnak köszönheti, amellyel az amerikai kultúra problémáit a szatírán keresztül képes tükrözni.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu