Remake-et kap a PS2-es Grand Theft Auto-trilógia?

A Rockstar hozzányúlhat a Grand Theft Auto III-hoz, a Grand Theft Auto: Vice City-hez, illetve a Grand Theft Auto: San Andreashoz, hogy ez a hármas a modern platformokon is megjelenhessen.

 

A Kotaku szerint a három, eredetileg PlayStation 2-re megjelent Grand Theft Auto PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re (!?), Google Stadiára, iOS-re és Androidra. Ezt a Gematsu is alá tudja támasztani a saját forrásaira hivatkozva.

Állítólag a három játék Unreal Engine-en futna (feltehetőleg nem Unreal Engine 5-ön), keverve a régi és az új grafikát. Az egyik forrás szerint egy klasszikus Grand Theft Auto-játék erősen moddolt kiadáshoz hasonlítaná a látványvilágot. A kezelőfelület is kap egy kis arcfelvarrást, de eközben megőrizné az eredeti stílust. A játékmenettel kapcsolatban részletek nem tudódtak ki, de elvileg közel szeretne maradni a három remake az eredeti élményhez. Valami tartalmi változás lehet a modern közösség miatt, teszi hozzá a Gematsu.

A korábban Ruffian Games néven futó Rockstar Dundee (ez a csapat októberben csatlakozott a Rockstarhoz) van elvileg a fő fejlesztői pozícióban, miközben a Grand Theft Auto V PlayStation 5-re és Xbox Seriesre tervezett, és november 11-én meg is jelenő kiadásában is közreműködik. És ha már megemlítettük ennek megjelenését, a három régebbi GTA-ra mikor számíthatunk?

A pletykák szerint október végén, november elején számíthatunk a három Grand Theft Auto remake-jére konzolokon (és valószínűleg Stadián), míg a PC-s és konzolos változatok 2022 elején érkezhetnek. A tervek szerint kizárólag digitálisan, három-az-egyben csomagként lehet majd megvenni a játékokat. A Kotaku még hozzátette, hogy a Rockstarnak vannak tervei például az első Red Dead Redemptionből egy új portra, de a folytatás a GTA remake-ek sikerén alapul.

Mindez még nem hivatalos, de már a VGC-nek író Andy Robinson is alátámasztotta a Twitteren az imént említett dolgokat. Szóval valami biztosan készül, és csak idő kérdése, hogy a Take-Two mikor fogja hivatalosan is megerősíteni a Grand Theft Auto III, a Grand Theft Auto: Vice City, és a Grand Theft Auto: San Andreas remake-jét.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu