Kiderült, ki lesz Lestat, a vámpír az AMC Interjú a vámpírral című tévésorozatában

MOZI HÍREK – Eldőlt, hogy Sam Reid alakítja az Anne Rice legkedvesebb karakterét, Lestat de Lioncourt vámpírt az AMC Interjú a vámpírral című sorozatában.

 

Az AMC Interjú a vámpírral című sorozata hivatalosan is megtalálta Lestatot, a vámpír szerepét Sam Reid személyében. A brit színész a hírek szerint leszerződött a Lestat főszerepére az Anne Rice azonos című népszerű regénye alapján készülő sorozatba. Állítólag ez a szereposztás hosszú távú befektetést jelenthet Reidbe, mivel az AMC megszerezte a jogokat Rice összes The Vampire Chronicles című könyvéhez is, amelyek közül többen Lestat is szerepel.

Ezzel a szereposztással Reid a harmadik színész, aki a vámpír Lestatot élőszereplős filmben alakítja a nagyvásznon. Az 1994-es Interjú a vámpírral című filmben Tom Cruise alakította, majd később Stuart Townsend vette át a karakter egy másik megtestesülését a 2002-es A kárhozottak királynője című filmben. Ha Reid végül újra eljátssza a szerepet az AMC további projektjeiben, ő lenne az első, aki többször is eljátszotta Lestatot.

Sam Reid leginkább az olyan filmekben játszott szerepeiről ismert, mint az Anonymous, a Belle és A vasutas. Jelenleg a The Newsreader című ausztrál drámasorozat főszereplője, emellett szerepelt A vadászatban, az Isten bárányai, a Fő gyanúsított 1973 és az Asztronautafeleségek klubjában is. 2019-ben szerepet kapott a Waiting for the Barbarians című akciódrámában Johnny Depp, Robert Pattinson és Mark Rylance mellett.

Az AMC nyolc epizódot rendelt az Interjú a vámpírral című sorozatból. Jelen állás szerint a sorozat várhatóan 2022-ben debütál az AMD és az AMC Plus csatornán. Rolin Jones íróként, executive producerként és showrunnerként szolgál a kábelcsatornával kötött átfogó szerződése értelmében. Mark Johnson szintén az AMC stúdióval kötött átfogó szerződése révén szintén executive producerként dolgozik Anne Rice és Christopher Rice mellett. Az első két epizód rendezője Alan Taylor lesz.

Tavaly jelentették, hogy az AMC megszerezte Anne Rice The Vampire Chronicles és The Lives of the Mayfair Witches című regénysorozatának jogait. Az Interjú a vámpírral című nyolc epizódos sorozaton kívül jelenleg nincs más projekt fejlesztés alatt, bár valószínűnek tűnik, hogy többet is láthatunk majd, ha ez az új sorozat siker lesz a csatorna számára. Az illetékesek valószínűleg megvárják az Interview with the Vampire (Interjú a vámpírral) fogadtatását, mielőtt mélyebben belemerülnének a franchise-ba, de az elkövetkező években még sokszor láthatjuk Sam Reidet Lestat szerepében.

„Mindig is az volt az álmom, hogy a két legnagyobb sorozatom világát egy fedél alatt lássam, hogy a filmkészítők felfedezhessék vámpírjaim és boszorkányaim kiterjedt és összefüggő univerzumát” – mondta Anne Rice egy akkori nyilatkozatában. „Ez az álom most valósággá vált, és az eredmény hosszú pályafutásom egyik legjelentősebb és legizgalmasabb megállapodása.”

A mai versenykörnyezetben nincs hiány tartalomból, de a bizonyított IP, amely rajongók millióit ragadta magával világszerte, valami nagyon különleges és ritka dolog, és ez az, amit Anne Rice létrehozott” – tette hozzá Sarah Barnett, az AMC Networks Entertainment Group és az AMC Studios elnöke.

Ezek a figyelemre méltó történetek és karakterek hatalmas vonzerővel bírnak, és megtiszteltetés számunkra, hogy átvehetjük e legendás művek gondozását, és együttműködhetünk egy olyan tehetséggel, mint Rolin Jones, hogy megtaláljuk a módját annak, hogy a rajongók új generációi is megismerhessék ezeket a világokat.

Az Interjú a vámpírral várhatóan 2022-ben érkezik. Azt egyelőre nem tudni, hogy a forgatás mikor kezdődik.

Forrás: Variety

 

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu