Phil Spencer: nem követjük a Sony stratégiáját

Az Xbox-vezér, Phil Spencer viszont arra nyitott, hogy akár a Sony-val is megtárgyalják, miként lehetne az Xbox Game Pass tartalmait elérni a rivális platform(ok)on is.

 

A PlayStation térfelén egyértelmű stratégia az, hogy a Sony Interactive Entertainment stúdiói főleg egyjátékos, sztoriközpontú játékokkal jelentkeznek. (Sorolhatnánk is a franchise-okat: Uncharted, Horizon, God of War, Marvel’s Spider-Man, Ghost of Tsushima, The Last of Us…) Eközben pedig a Microsoft pedig stúdióbevásárlásokat tartott (és a ZeniMax Media bekebelezésével a Bethesda és az összes, alá tartozó IP és stúdió is Phil Spencer kezébe zuhant).

Phil Spencer a GamesRadarnak viszont azt mondta, hogy (emiatt is) más a stratégia a redmondiaknál. Ők nem akarnak valaki mást (jelen esetünkben a Sony-t) utánozni. Néha kapja is emiatt a kérdéseket, hogy hol van az ő verziójuk ebből és ebből a játékból. Spencer már régóta a játékiparban van, és tiszteli a platformokra dolgozó alkotókat, akik közül sokat ismer…,de szerinte jó, ha a Microsoft valami mást csinál a többiekhez képest. Nem azért van a techgigász a játékiparban, mert egy kék (Sony) vagy piros (Nintendo) platformból egy zöld (Xbox) kiadást akar csinálni. Spencer a játékiparban nem ezt várja el kreativitással kapcsolatos példaként, ennél többet akar.

Phil Spencer arról is beszélt, hogy gyakran kérdezik arról, meg fog-e valamelyik játék jelenni az Xbox/PC pároson kívül. Erre mindig azt mondja, hogy a teljes Xbox-élményt szeretné megvalósítani „az idegen helyeken”. Most nincs terv arra vonatkozóan, hogy az Xbox appot elvigyék például a PlayStation 5-re, esetleg más, zárt platformra, ugyanis ezek nem tartanak igényt az Xbox Game Passra. Ezért a nyitott platformokra (internet, PC, mobil) koncentrálnak.

Phil Spencer hozzátette, hogy ezzel nem akart beszólni a többieknek, mert van nekik saját, működőképes rendszerük, és ezért megérti, hogy miért nem tartanak igényt a Game Passra. Ettől függetlenül továbbra is az a cél, hogy mindenki képes legyen Xboxon játszani az általa választott eszközén, és ehhez a teljes élményt tartja kitűzött célnak.

Szóval a játékokban egyedi stratégiát követnek, de a Game Pass terjesztésében közösködnének.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu