Battlefield 2042: a zárt bétából szivárogtatóknak nincs kegyelem!

Az Electronic Arts és a DICE nagyon komolyan gondolja, hogy képletesen fenékbe rúg mindenkit, aki a Battlefield 2042 bétából szivárogtat.

 

A Battlefield 2042 jelenleg egy erősen korlátozott, zárt, limitált technikai tesztet futtat. Aki ebben részt vesz, először egy NDA aláírásával kezd, magyarul titoktartási szerződésben vállalja, hogy semmilyen audiovizuális anyagot nem juttat ki belőle a netre, és részletekről sem beszélhet, mert a kiadó elkapja azt, aki ezt megteszi.

Ezt annyira komolyan veszi a kiadó, hogy Adam Freeman, az Electronic Arts európai közösségmenedzsere a Twitteren részletesen kifejtette, hogy miről is van itt szó. A technikai teszt meghívásos rendszerben működik; a PlayStationös regisztrálóknak az EA Playtesting (játéktesztelői) weboldalt kellene figyelni, mert innen szerzi be a kiadó a tesztelőket az összes játékához.

Az Xboxosok pedig a PC-sekhez a hétvége folyamán csatlakoznak az első cross-play tesztelés miatt, ők pedig egy privát fórumban véleményezhetik a játék technikai állapotát. Itt is a regisztráláshoz szánt email címre küldik ki a linket, és ugyanabba a fiókba kell bejelentkezni mint amivel teszteljük az ősszel érkező Battlefieldet, máskülönben a fórum nem fog megjelenni.

Freeman felhívta a figyelmet, hogy az Xboxos kódot meg ne osszuk, mert az sem fog működni, és a fiókunk megosztásán se nagyon törjük a fejünket, mert ez nagyon is súlyos következményekkel járhat. A hozzáféréssel rendelkezőknek be kell tartania az emailben taglaltakat, és a titoktartási szerződés miatt tilos nyilvánosan beszélniük a Battlefield 2042-ről. Ha nem így tesznek, bukják a technikai teszteléshez történő hozzáférést, a további játéktesztelésekből is kimaradhat, és magától a játéktól eltilthatják, amikor az megjelenik! Az utóbbi napok során már sok embert ki is rúgtak a tesztelésből.

Freeman végül elmondta, hogy itt nem a játékmenet tesztelésén van a hangsúly, hanem a játék technikai rendszereinek vizsgálatán. Aki magát a játékot szeretné átélni, várjon szeptemberig, hiszen ekkor egy nyílt bétát fog az Electronic Arts és a DICE tartani. Ezután megköszönte mindenkinek a napi tesztekből bejövő visszajelzéseket.

Komolyan hangzik? Igen. De az NDA mégis egy NDA, és a nagyobb kiadók (mint épp az Electronic Arts, vagy akár a Microsoft/Xbox Game Studios, esetleg a Sony Interactive Entertainment is) elég keményen betartatják. A Battlefield 2042 amúgy október 22-én érkezik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu