Remedy Entertainment: kerek számot ünnepel a Control; lesz folytatás is

A Control nagyon jó eladásoknak örülhet, és eközben a finn stúdió már teljes erejével dolgozik azon a játékon, amit majd az Epic Games fog kiadni. Folytatás is lesz Jesse Faden történetéből!

 

A finn csapat féléves pénzügyi jelentésében olvashatunk arról, hogy a Remedy egy társkiadói és fejlesztői megállapodást kötött a 505 Games-szel arról, hogy a Control világában játszódó, multiplayer spinoff is készülhessen. Ez nem olyan nagy szám, mert kb. mindennek és annak anyjának is van multiplayers kiadása/játékmódja. Ha egy kicsit tovább olvasunk a sorok között, látni fogunk egy komoly meglepetést is a Remedy tollából.

A finnek hozzátették, hogy már megállapodás született arról is, hogy a jövőben egy nagyobb költségvetésű Control játék is létrejöhessen. Ezt egyetlen szóval is jellemezhetjük: folytatás. Másképp nem is nagyon lehetne! Amúgy a Controlról a Remedy örömmel közölte, hogy egy korrekt közösséggel rendelkezik, hiszen több mint tíz millióan játszottak már vele. A franchise növekvő közönége és a brand imserete pedig értékes, hiszen eközben a finnek támogatják a Controlt, dolgoznak a Condoron, és ugye a folytatásra is már készülnek a tervek…

A Max Payne első két részét, az Alan Wake-et, illetve a Quantum Breaket is létrehozó Remedy még azt is közölte, hogy egy kisebb méretű projektjük is már a sütőben van. Ez teljes mértékben fejlesztés alatt áll, így ennek fejlesztését megelőző munkálatai már véget is értek. Eközben pedig van egy AAA-játékuk, ami az Epic Gamesszel készül, és ott van még a Vanguard is. Ez egy free-to-play kooperatív koncepció, aminek tervezése jó tempóval halad, ugyanis sok belsős, illetve külsős játéktesztelési folyamat zajlik.

A Remedy Entertainmentről tehát ki lehet mondani, hogy a finnek több vasat tartanak egyszerre a tűzbe, és egészen korrekt eredményeket hoznak össze. Persze még kérdéses, hogy az Epic-féle AAA ötlet mi is lesz, de nem tartjuk kizártnak, hogy ez tulajdonképpen az Alan Wake folytatása lesz. Más ötletünk nem nagyon adódik… hacsak nem egy új IP-ről van szó.

Forrás: PSU, PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu