Johnny Depp szerint Hollywood bojkottálja őt

MOZI HÍREK – Johnny Depp így nyilatkozott a rajongóiról: „Értük fogok harcolni. Mindig, a végsőkig. Bármi is legyen az.”

 

Johnny Depp a The Sunday Timesnak adott új interjújában elmondta, hogy Hollywood bojkottálja őt.

Depp tavaly elvesztett egy rágalmazási pert a The Sun ellen, amely „feleségverőnek” nevezte Deppet, amikor az Amber Heardtől való válásáról tudósított. Depp az ítélet után kiszállt a Warner Bros. „Fantasztikus állatok” franchise-ából, és helyére Mads Mikkelsen került. A színész legújabb filmje, az Andrew Levitas rendezte „Minimata” című dráma bemutatóját még nem datálták. Levitas azt állította, hogy az MGM azért „temette” a filmet, mert „aggódott amiatt, hogy a filmben szereplő színész személyes ügyei negatívan visszahathatnak rájuk”.

A „Minamata”-t tavaly ősszel vette fel az MGM-hez tartozó American International Pictures. A film világpremierje 2020 februárjában volt a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. Depp a filmben Eugene Smith fotóriportert alakítja, és ő a film producere is. Smith az 1970-es években a japán Minamatába utazott, és dokumentálta a Chisso vegyipari vállalat által okozott szennyezés miatt a közösséget ért higanymérgezés hatásait.

„A szemükbe néztünk ezeknek az embereknek, és megígértük, hogy nem használjuk ki őket” – mondta Johnny Depp a The Timesnak a filmről és az alanyokról. „Hogy a film tisztelettudó lesz. Úgy gondolom, hogy mi betartottuk az alku ránk eső részét, de azoknak, akik később jöttek, szintén be kell tartaniuk a sajátjukat”.”

„Néhány film megérinti az embereket” – folytatta Johnny Depp. „És ez érinti a minamataiakat és azokat az embereket, akik hasonló dolgokat élnek át. És bármiért… Hollywood bojkottjáért, ööö, ellenem? Egy ember, egy színész egy kellemetlen és zűrös helyzetben, az elmúlt évek során?… De tudod, arrafelé haladok, amerre mennem kell, hogy mindezt… hogy fényt derítsek a dolgokra”.

A „Minamata” rendezője, Andrew Levitas július végén levelet küldött az MGM-nek, amelyben elítélte a stúdiót, amiért állítólag azért temette el történelmi drámáját, mert abban Depp a főszereplő. A filmnek állítólag 2021 februárjára volt kitűzve egy napra és egy napra a mozikba kerülése, de nem került a mozikba.

Az MGM szóvivője tagadta az állítást, és a következő választ adta ki: „A filmet az American International Pictures (AIP), az MGM egyik részlege szerezte meg, amely a day-and-date megjelenéseket kezeli. A ‘Minamata’ továbbra is az AIP jövőbeli megjelenései között szerepel, és jelenleg a film amerikai megjelenési dátuma TBA”.”

Deppet a múlt héten jelentették be, mint a két közelgő karrier tiszteletdíjasát, amelyet az idei San Sebastian Filmfesztiválon és a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon adnak át. A spanyolországi Női Filmkészítők és Audiovizuális Média Szövetsége felszólalt a San Sebastian-i díjátadó ellen, mondván, hogy a film „szörnyű üzenetet közvetít a közönség felé: „Nem számít, hogy bántalmazó vagy-e, amíg jó színész vagy””. José Luis Rebordinos, a San Sebastián-i fesztivál igazgatója megvédte Depp kitüntetését, és megjegyezte, hogy a színészt „nem tartóztatták le, nem vádolták meg, és nem ítélték el semmilyen formában, egyetlen nő elleni erőszakos cselekedetért sem”.

A The Sunday Timesnak adott interjújában Johnny Depp a rajongóit nevezte „munkaadóinak” és nem a hollywoodi stúdiókat. „Ők mind a mi munkaadóink. Ők veszik a jegyeket, az árut. Ők tették gazdaggá az összes stúdiót, de ezt már régen elfelejtették” – mondta a színész. „Én biztosan nem. Büszke vagyok ezekre az emberekre, mert amit mondani próbálnak, az az igazság. Az igazságot, amit megpróbálnak nyilvánosságra hozni, mivel a mainstreamebb kiadványokban nem jelenik meg. Ez egy hosszú út, ami néha nehézkessé válik. Néha egyszerűen csak hülyeség. De ők velem maradtak az úton, és értük fogok harcolni. Mindig, a végsőkig. Bármi is legyen az.”

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu