Még gőzölög a felrázott Lőpor Turmix

MOZI HÍREK – Idén a vetítőgépek egy újabb töltény-arzenált rántanak be, válogatott színésznőkkel megfűszerezve a Lőpor Turmix névre keresztelt akció-trillert. A film rendezője: Navot Papushado lassított felvételeket, közeli plánokat (kamera látószögeket) és mesteri fókuszokat ígér nekünk.

 

Főként, ha válogatott hölgyemények fognak össze és kezdenek együtt bandázni. Nézzük a pattogó tekercs legfőbb munícióit: Karen Gillan és Lena Headly – két igazán erős húzónév, ami már-már sikergarancia. Lénát a Trónok Harcából ismerhetik a nézők (Cersei Lannister-ként), Karen lélek (és köldök) jelenlétével pedig a Jumanji brand-jét erősítette a filmes piacon.

A moziba-csalogató összeállításban mintha szegény idén elhunyt DMX – X gone give it to ya c. száma köszönne vissza, emellett pedig kőkemény csajszi-bunyó edzi meg a vetítővásznat. A fegyver-ropogás már-már zenei fűszer lesz az aláfestő taktusok felcsendülésekor. A főgonosz ezúttal Kerekes József hangján szólal meg, már amennyiben kellő játékidőt hagynak neki a lőpor és töltények hulló kvintesszenciája mellett.

 

 

A bemutató női kisugárzása hozza a tőle elvárt szikrát és habitust, egy kellően odacsapós ropogós-csapatós történetnek nézünk elébe. Karen teljes textíl-szettben lesz látható, ezért a hasba-akasztó látványt ne a stylist-októl várjuk, hanem a harcművi mozgásoktól. E téren pedig már nem egyszer bizonyított a színésznő. (Emlékszünk még a Jumanji -szuperképesség listájára?).

A 18-as karikát a beszólogató humor és a pattogó töltények bőkezű adagolása (agresszió) indokolja ezúttal. Utóbbiakkal egy ártatlan, 8 éves leányt védenek, hiszen kedvenc szereplőink anya-lánya felállásban szálnak szembe saját bűnszervezetükkel: hogy testi és lelki épségét (már ami még megmaradt!) megóvják. Nem riadnak vissza az autós bevetéstől sem: über-jó kocsit is szereznek az éjjeli kihúzatásra. Természetesen a brutál-faktort csökkenti, hogy nem mind fegyver, ami látszik. Néha elég egy jó farúd, ha a másig ember gyepálása már nem tűr halasztást.

A rossz-arcúakra (igen, lesznek pléh-pofák is, vagy nevezzük inkább pléh-boy-oknak?) igencsak rájuk jár a rúd, amilyen gyorsan (vagy amennyire lassítva) csak lehet. A női harcos filmek már korábban is kivívták tiszteletünket, így ez is egy igazán energikus, felrázó, ütős koktélnak igérkezik. A StudioCanal (mint forgalmazó) pedig erősen hisz abban, hogy ezzel a címmel saját franchise-t teremthetnek, siker esetén tehát nem maradnánk folytatás (sorozat-lövések) nélkül.

 

Jay’P.Sonix

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu