Az Xbox X sorozat: végre itt a 4K-s felhasználói felület, az Insiderek már tesztelik is!

Arról sajnos nincs szó, hogy ezt az új felhasználói felületet az Xbox S sorozaton is használni lehetne. Pontos megjelenési dátumot sem árultak el még a fejlesztők.

 

A Microsoft a mai nap folyamán megkezdte az Xbox X sorozat új 4K felhasználói felületének tesztelését. Ezeket a teszteket az Xbox insiders csapata végzi az Alpha és Alpha-Ahead programok keretében. A változtatás célja nem csak a felület általános megjelenésének javítása volt, hanem a benne megjelenített elemeké is.

Az Xbox tesztelő csapata a hivatalos Xbox márkablogon keresztül megjegyzi, hogy „ez a változás azt jelenti, hogy a kezdőképernyő, az útmutató és a felhasználói felület más területei natív 4K felbontásban jelennek meg a kép részletességének javítása, valamint a szöveg könnyebb olvashatósága érdekében”.

Az Insiderek ezt a tavalyi beharangozót már teljes minőségében élvezhetik:

 

 

Eddig az Xbox X sorozat felhasználói felülete, mind az általános megjelenés, mind a megjelenítés tekintetében 1080p felbontásban futott. Nyilvánvaló, hogy a változás csak a 4K kijelzőkön és monitorokon lesz észrevehető, de akik már látták a változást, azok szerint elég nagy előrelépés lesz!

Van azonban még néhány kérdés. Nem tudjuk, hogy az új felület képes lesz-e kihasználni a különböző kijelzőkbe integrált HDR technológiát, és a Microsoft azt sem erősítette meg, hogy az Xbox Series S is megkapja-e az új felületet. Bár ez a legolcsóbb konzol, amelyet az Xbox valaha piacra dobott, elvileg a 4K felbontású tartalmak megjelenítésére is képes.

A 4K UI-nak nincs előzetes megjelenési dátuma sem, arra még várnunk kell.

Forrás:  Xbox News

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu