BITCOIN: A hacker, aki 600 millió dollárt lopott és adott vissza, munkát és jutalmat kapott a cégtől, amelytől lopott…

TECH HÍREK – A bitcoin-tolvajnak felajánlották a biztonsági főtanácsadói pozíciót és egy 500 ezer(!) dolláros jutalmat. Akár te is kaphatsz tőlük 100 ezer dollárt!

 

Múlt héten több mint 600 millió dollárnyi kriptopénzt loptak el egy bonyolult digitális rablás során, amikor egy hacker kihasználta a Poly Network sebezhetőségét, amely egy olyan platform, amelyet a különböző blokkláncokon keresztüli kriptopénz tranzakciók lebonyolítására használnak. Ha ez nem lenne elég vad történet, a hacker később az ellopott valutát majdnem teljes egészében visszaadta, miután az illegális tranzakciókat megjelölték (ami miatt a pénzt amúgy is szinte lehetetlen volt amerikai dollárra átváltani).

A történet egy újabb bizarr fordulataként a Poly Network ma egy Medium bejegyzésben bejelentette, hogy napi kapcsolatban állt a Mr White Hat néven emlegetett hackerrel. A Poly Network azt állítja, hogy a hacker a bejegyzésben megosztotta a „Poly Network biztonságával és általános fejlesztési stratégiájával” kapcsolatos aggályait.

A Poly Network ezután felajánlotta White Hat úrnak a Poly Network biztonsági főtanácsadói állását. Nem ritka, hogy a hackerek abból élnek, hogy díj ellenében tesztelik a nagyvállalatok digitális védelmét. Az elképzelés a következő: Ki lenne alkalmasabb a biztonságodra, mint az, aki kirabolt téged?

 

 

„Arra is számítunk, hogy több olyan szakértő, mint White Hat úr, részt vesz a Poly Network jövőbeli fejlesztésében, mivel úgy gondoljuk, hogy közös a víziónk egy biztonságos és robusztus elosztott rendszer felépítéséről” – írta a cég. „Továbbá, hogy kifejezzük köszönetünket és bátorítsuk White Hat urat, hogy a Poly Networkkel együtt továbbra is hozzájáruljon a blokklánc világának biztonsági fejlődéséhez, szívélyesen meghívjuk White Hat urat, hogy legyen a Poly Network biztonsági főtanácsadója.” – tették hozzá.

A Poly Network 500 000 dolláros bug bountyt is ígért White Hat úrnak a hatalmas lopást eredményező exploit felfedezéséért, bár a hacker ezt kezdetben elutasította. A Poly Network mégis elküldte neki az 500 ezer dollárt, hogy aztán kedvére tegyen. A vállalat azt is közölte, hogy nem vonja jogi felelősségre White Hat urat, mert „biztos abban, hogy White Hat úr azonnal visszaadja az eszközök teljes ellenőrzését a Poly Networknek és felhasználóinak”.

Bár White Hat úrnak hívják, egyes felhasználók nehezen hitték el, hogy a lopás egy váratlan biztonsági teszt volt, és nem egyszerűen egy zűrös rablás, amiből most mindkét fél megpróbál kilábalni.

És ha még mindig számolnád, pénteken 340 millió dollárt adtak vissza, valamint 238 millió dollárt egy több aláírással ellátott pénztárcának, a maradék 33 millió dollár pedig jelenleg arra vár, hogy feloldják. A Poly Network megragadta ezt a pillanatot arra is, hogy a citromból limonádét csináljon, és bejelentette egy bug bounty program elindítását. A platformjukon található sebezhetőségek felfedezéséért akár 100 000 dollár is járhat!

Forrás PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu