Crysis Remastered Trilogy: a next-gen konzolokkal nem tervez a Crytek [VIDEO]

A Crysis a tavaly novemberben elstartolt konzolok számára nem fog komolyabb előrelépést mutatni…

 

A Crysis Remastered után csak idő kérdése volt, hogy a Crytek bejelentse a második és harmadik rész modernizált kiadását. Ez meg is történt: a Crysis Remastered Trilogy értelemszerűen a sorozat három részét (a magyar fejlesztésű Warhead nincs a pakkban!) fogja elhozni újabb platformokra, de aki a PlayStation 5-re vagy az Xbox Series X-re tervezett portot szeretne, jobb, ha most felkészül a csalódásra.

A Digital Foundry interjút készített a Crytekkel, és itt a stúdió megerősítette, hogy a Crysis 2-ből és a Crysis 3-ból nem lesz natív next-gen kiadás, így az új masinákkal rendelkező játékosoknak a visszamenőleges támogatás jut, semmi több. A cég megerősítette, hogy a PlayStation 5 emellett még a felbontásban is gyengélkedni fog! A Sony konzolján ugyanis a cél a 1440p felbontás és a másodpercenkénti hatvan képkockás frame rate lesz, de az Xbox Series X-en ennél valamivel nagyobb natív felbontás lesz (tehát egyikük sem fog natív 4K-t felmutatni…).

A Crytek nem nagyon számolt az új hardverrel, és ezt bátran kijelenthetjük: nem lesz több grafikus mód (így nem lesz ott a megszokottnak nevezhető teljesítményre vagy látványra/felbontásra kihegyezett opció), és a sugárkövetés (ray tracing) is elmarad. Mindössze egyetlen grafikus mód vár ránk, amiben a Crytek a teljesítményt és a felbontást fogja kibalanszolni…

Azért az eredeti játékokhoz képest lesz fejlődés: a Saber Interactive (és most azért a Crytek is besegít!) új megvilágítást, valós idejű globális megvilágítás, jobb textúrákat fog összehozni a Crytek-hagyatékban. A Crysis 2 és a Crysis 3 minden platformon a PC-s kódon fog alapulni (ami azért fontos, mert az első remasterelt rész a PlayStation 3/Xbox 360 kiadásra lett építve).

A Crysis Remastered Trilogy valamikor ősszel fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra, PC-re és Nintendo Switch-re 60 euróért (~22 ezer forint), de a három játékot egyesével is megvehetjük. A lenti videóban a Crysis 2 Remasteredet láthatjuk a PlayStation 5-ön. Aki erős látványvilágot akar, játsszon egy modern PC-n, ez lenne a Crytek üzenete…

(A második videóban pedig az Xbox 360 – Xbox Series X összehasonlítás látható.)

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu