Menu

Crysis Remastered Trilogy: a next-gen konzolokkal nem tervez a Crytek [VIDEO]

A Crysis a tavaly novemberben elstartolt konzolok számára nem fog komolyabb előrelépést mutatni…

 

A Crysis Remastered után csak idő kérdése volt, hogy a Crytek bejelentse a második és harmadik rész modernizált kiadását. Ez meg is történt: a Crysis Remastered Trilogy értelemszerűen a sorozat három részét (a magyar fejlesztésű Warhead nincs a pakkban!) fogja elhozni újabb platformokra, de aki a PlayStation 5-re vagy az Xbox Series X-re tervezett portot szeretne, jobb, ha most felkészül a csalódásra.

A Digital Foundry interjút készített a Crytekkel, és itt a stúdió megerősítette, hogy a Crysis 2-ből és a Crysis 3-ból nem lesz natív next-gen kiadás, így az új masinákkal rendelkező játékosoknak a visszamenőleges támogatás jut, semmi több. A cég megerősítette, hogy a PlayStation 5 emellett még a felbontásban is gyengélkedni fog! A Sony konzolján ugyanis a cél a 1440p felbontás és a másodpercenkénti hatvan képkockás frame rate lesz, de az Xbox Series X-en ennél valamivel nagyobb natív felbontás lesz (tehát egyikük sem fog natív 4K-t felmutatni…).

A Crytek nem nagyon számolt az új hardverrel, és ezt bátran kijelenthetjük: nem lesz több grafikus mód (így nem lesz ott a megszokottnak nevezhető teljesítményre vagy látványra/felbontásra kihegyezett opció), és a sugárkövetés (ray tracing) is elmarad. Mindössze egyetlen grafikus mód vár ránk, amiben a Crytek a teljesítményt és a felbontást fogja kibalanszolni…

Azért az eredeti játékokhoz képest lesz fejlődés: a Saber Interactive (és most azért a Crytek is besegít!) új megvilágítást, valós idejű globális megvilágítás, jobb textúrákat fog összehozni a Crytek-hagyatékban. A Crysis 2 és a Crysis 3 minden platformon a PC-s kódon fog alapulni (ami azért fontos, mert az első remasterelt rész a PlayStation 3/Xbox 360 kiadásra lett építve).

A Crysis Remastered Trilogy valamikor ősszel fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra, PC-re és Nintendo Switch-re 60 euróért (~22 ezer forint), de a három játékot egyesével is megvehetjük. A lenti videóban a Crysis 2 Remasteredet láthatjuk a PlayStation 5-ön. Aki erős látványvilágot akar, játsszon egy modern PC-n, ez lenne a Crytek üzenete…

(A második videóban pedig az Xbox 360 – Xbox Series X összehasonlítás látható.)

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu