Hibázott az EA – cserébe ingyenesek a Syndicate és Ultima játékok a GOG-on

Az EA klasszikus játékokat távolíttatott el a GOG platformról, de ezzel magára haragított egy csomó rajongót. A kiadó aztán jóvátételként ingyenesen visszahozta őket.

 

Néhány hónappal ezelőtt számoltunk be róla, hogy az EA összesen 4 cím eltávolítását kérte a GOG-ról (a CD Projekt digitális platformjáról): az első két Syndicate és az Ultima Underworld 1+2 játékokat. Négy PC-s klasszikus és retro gyöngyszem a cégtől. Akkor még nem tudtuk az okokat, csak azt, hogy a rajongók eléggé feldúltak voltak. Most megmutatjuk, hogyan juthatsz hozzá ingyen szeptember 3-áig!

De előbb elmeséljük, mi történt! Eddig a történet több kirakós darabkája is hiányzott, ám a kiadó egyik munkatársa nemrég ezekről is fellebbentette a fátylat. Chris Bruzzo, az EA munkatársa a GamesIndustrynek beszélt arról, mi miért történt, miközben megköszönte a rajongóknak, hogy még évtizedekkel az eredeti megjelenésük után is érdeklődtek a címek iránt.

 

 

„Amikor a játékosokat érintő döntéseket hozunk, időt szánunk arra, hogy pontosan megvizsgáljuk, milyen lehetséges hatásokról van szó, és hogy azok a játékosok érdekeit szolgálják-e” – nyilatkozta Bruzzo, aki így folytatta: „Amikor a Syndicate és az Ultima Underworld visszavonult, kihagytuk ezt a lépést, ezzel viszont nem vettük teljes mértékben figyelembe a játékosok szempontjait” – ismerte el.

Ezúttal viszont a döntés meghozatalakor már a játékosok szemszögét is figyelembe vették, ezért újra kiadták a játékot ugyanott, a már említett ingyenes promócióval, hogy a művek minél több játékoshoz eljussanak. Keresd őket a GOG-on, szeptember 3-áig!

Forrás: Games Industry

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu