Menu

Vizsgálat indult a Ubisoft szingapúri stúdiójában!

A Ubisoft Singapore nem ússza meg, miután a stúdióval kapcsolatban eléggé súlyos beszámolók bukkantak fel.

 

A régóta készülgető Skull & Bones csapata körül a szexuális zaklatás, a munkahelyi diszkrimináció, továbbá más, unfair gyakorlat miatt indul egy vizsgálat, ami nem csak a francia kiadó ottani kitelepülésére vet rossz fényt, hanem magára a Yves Guillemot vezette teljes cégre is, hiszen a Ubisoft tavaly kb. hasonló ügyek miatt kapott eléggé negatív hírverést (és arról az év során mi is beszámoltunk).

A The Straits Times írt arról, hogy a szingapúri tisztességes és progresszív foglalkoztatási gyakorlatokért felelős háromoldalú szövetség (ez a név olyan hosszú, hogy innentől csak az angol rövidítést írjuk: TAFEP) a Kotaku cikkén felbuzdulva kezdeményezett egy nyomozást a stúdió negatív munkakultúrája kapcsán.

Erről régebben mi is írtunk: a „francia plafon” miatt a számukra idegen (azaz például ázsiai) alkalmazottak számára nem egyszerű feladat egy előléptetést szerezni, és emiatt is a Ubisoft egyik legrosszabb munkakultúrájával rendelkező stúdióról beszélhetünk. A francia kiadó azt válaszolta, hogy a szakértő és senior szakértő beosztású emberek 40%-a szingapúri, esetleg ottani állandó letelepedési engedéllyel rendelkező személyek, holott az ex-alkalmazottak szerint a francia nyelv nagyon gyakori volt használata a stúdió berkein belül…

A TAFEP ezért ellenőrizni fogja, hogy a szingapúri kormány tisztességes foglalkoztatási szabályrendszerét betartja-e a Ubisoft stúdiója. A szabályzat kitér az életkorra, a nemre, a bőrszínre, a vallásra, illetve a nyelvre is a megkülönböztetést vizsgálva. Ha a Ubisoft Singapore bűnősnek találtatik, akkor a stúdiónak nem lesz lehetősége új munkaengedélyek szerzésére, továbbá a már ott dolgozó külföldi alkalmazottak nem kaphatnak hosszabbítást egy, vagy legrosszabb esetben akár két évig is. A TAFEP a szexuális zaklatásnak is utánajárnak, és a The Straits timesnak egy ügyvéd azt nyilatkozta, hogy bármi bűncselekményre derül fény, azt átadják a rendőrségnek, hogy ők nyomozzanak tovább.

Darryl Long, a Ubisoft Singapore vezető direktora azt mondja, hogy a stúdió nem tolerálja a zaklatást vagy a diszkriminációt, és ezért a francia cég egy külsős céget is felbérelt, hogy a bejelentésekkel segítséget kapjon, és konkrét cselekedetek történtek, hogy miként kezeljék a szabálysértőket. De ez már az állami vezetőséghez kapcsolatos nyomozás. Ebből a Ubisoft nem fog könnyen kijönni…

Forrás: PCGamer

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu