Ghost of Tsushima: félmegoldás PS4-ről PS5-re telepítésnél

De már legalább nem kell telepíteni a Ghost of Tsushima PS4 játékot és feltölteni a fájlokat egy szerverre a letöltéshez.

 

A generációváltás miatt a mentések PS4-ről PS5-re történő átvitele nem volt olyan zökkenőmentes, mint azt a játékosok szerették volna. Az új PlayStation 5-ön telepíteni kellett a játék PS4-es verzióját, manuálisan feltölteni a játékmentéseket egy speciális szerverre, majd eltávolítani, telepíteni a PS5-ös verziót, és letölteni a mentéseket… Ez elég nagy macera, különösen a konkurens megoldásához képest. Nos, a Ghost of Tsushima Director’s Cut esetében a Sony egy olyan megoldással állt elő, amely ugyan még mindig messze van az Xbox Smart Delivery-től, de legalább egy lépés a jó irányba.

 

Ghost of Tsushima zene

 

Ahogy azt a játék hivatalos Twitter-fiókja közzétette, azok, akiknek van Ghost of Tsushima mentett játékuk PS4-en, közvetlenül át tudják majd vinni azt PS5-re, anélkül, hogy fel kellene tölteniük egy szerverre, vagy telepíteniük kellene a PS4-es verziót. Most egyszerűen csak legyen a PS4-es mentésed a PS5 tárhelyén, indítsd el a játék next-gen verzióját, és válaszd a játék főmenüjében a mentés átvitel opciót. A trófeák a játék betöltésekor lesznek feloldva. Nyilvánvalóan csak a PS4 Director’s Cutból tudsz mentéseket átvinni, mivel jelenleg ez az egyetlen verzió, amelyik generációkon átívelő frissítést kínál.

 

 

Ez egy félkész megoldás erre a nehézkes procedúrára, mivel az importáláshoz még mindig manuálisan kell letölteni a mentést a PS Plus felhőből, vagy ha nincs fizetős konzol-előfizetésed, akkor a régi PS4-ről USB-tárolóra kell másolni a fájlt, hogy átvihesd az új PS5-re. De összehasonlítva ugyanezt a folyamatot olyan játékok esetében, mint a Marvel’s Spider-Man vagy a Final Fantasy VII Remake Intergrade, hogy csak két példát említsünk, óriási a különbség.

Meglátjuk, hogy a japán cégnek sikerül-e a Smart Delivery szintjére egyszerűsítenie a folyamatot, mire megérkeznek a következő generációkon átívelő kiadványai, amelyek között olyan címek szerepelnek, mint a Horizon: Forbidden West, a God of War Ragnarok és a Gran Turismo 7.

Visszatérve a Sucker Punch szamurájkalandjához, a Ghost of Tsushima: Director’s Cut augusztus 20-án jelenik meg az összes tartalommal és egy akkora bővítéssel, mint az eredeti játék első felvonása. A megjelenés előtt olvasd el a Ghost of Tsushima értékelésünket, hogy megtudd, mitől olyan különleges ez a cím.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu