Készül a következő Ace Combat; az ILCA is dolgozik rajta

A Bandai Namco ismét a levegőbe fog szállni, de persze még várni kell az Ace Combat 8-ra (persze nem biztos, hogy ez lesz a játék címe).

 

Az Ace Combat 25. évfordulóját ünneplő közvetítés során jött a bejelentés, miszerint a Bandai Namco és az ILCA közösen dolgozik a sorozat következő felvonásán. Az ILCA jelenleg a The Idolmaster: Starlit Seasonön, a Pokémon Brilliant Diamonodon és a Pokémon Shining Pearlön is dolgozik. Korábban a filmjelenetekben és a környezet megalkotásában dolgozott az Ace Combat 7: Skies Unknown-on (tehát nem újkeletű a kapcsolat a kiadóval), illetve a grafikai társfejlesztői poszt is hozzájuk fűződött a Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age-ben.

Kono Kazutoki, az Ace Combat producere megerősítette, hogy a franchise következő tagja már a tervezőasztalon fekszik. A Project Aces stábja persze ezen a részen is dolgozni fog, de a Bandai Namco jól látja, hogy a 25 év alatt a rajongók sokféle ízléssel rendelkeznek (de ennek ellenére is összehoztak három millió értékesítést az Ace Combat 7: Skies Unknown-nal), viszont ezt egyedül nem tudják kivitelezni, ezért terjeszkedni fog a csapat.

Kono hozzátette, hogy üzleti partneri kapcsolatot teremtenének az ILCA-val, hogy az eddigieknél sokkal komolyabban vehessen a cég részt az Ace Combat fejlesztésében, és ez már a következő epizódra is vonatkozik. Kono reméli, hogy ez a lehetőség esélyt ad a Project Aces létszámának megnövelésére is. Örül, hogy a repülős harcokat kínáló sorozat új tagja már készül, és a nagyobb stábbal a franchise egy új korszakba fog lépni.

Nem tudja még, hogy az Ace Combat hol lesz 2046-ban (tehát újabb 25 év elteltével), de annyit elmondott, hogy a sorozat folytatódni fog, és támogatóinak és kollégáinak Kono annyit üzent, hogy ő továbbra is mindent bele fog adni.

Az Ace Combat 7: Skies Unknown PlayStation 4-re (PlayStation VR-támogatással!), Xbox One-ra és PC-re is 2019 elején jött ki. Az új epizód nagy eséllyel PlayStation 5 (PlayStation VR 2-támogatással?), Xbox Series, PC plaformokra készül, de erről Kono nem közölt részleteket.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu