Többen is maguk mögött hagyják a World of Warshipset a lootboxok miatt!

Nem kizárólag a World of Warship játékosokról beszélünk, hanem főleg a másik térfélen láthatunk távozókat.

 

A MassivelyOp számolt be arról, hogy egy korábban meghirdetett játékbeli tárgy megszerzési módja jelentősen megváltozott. Ennek következtében több World of Warships tartalomalkotó lépett ki a közösségi hozzájárulást érintő programból, mert nem tetszik nekik a monetizációs gyakorlat.

A Lesta Studio által fejlesztett játék probléma tárgya a USS Missouri csatahajó volt. Eredetileg úgy jelentették be, hogy közvetlenül, a játékbeli pénznemmel meg lehet vásárolni, de aztán fordult a kocka, és kizárólag a lootboxok segítségével lehet megszerezni. Tehát a Lesta (vagy inkább a Wargaming, a kiadó, akiktől például a World of Tanks-et, vagy a World of Warplanes-et is ismerhetjük, így nem csak hajókban, hanem tankokban és repülőgépekben is otthon vannak) húzása indította el ezt a negatív folyamatot.

Több tartalomalkotó mint például Little White Mouse, Paul „MightyJingles” Charlton, Flambass (ő közvetíteni is szokta a játékot) is bojkottálja a játékot a fordulat miatt. Charlton egy közleményt is közzétett a Twitteren. Ebben leírta, hogy frusztráló, rossz hatású lett az utóbbi években a World of Warships, amiben egyre agresszívabb lett a monetizáció, amin csak rontott a szerencsejátékos mechanizmusok (lootboxok…) bevezetése… miközben ez egy olyan játék, amit akár 7 éves gyerekek számára hirdetnek.

A Wargaming reagált is egy közleménnyel a hivatalos fórumon keresztül. Ebben azt írják, hogy megértik, hogy sok indok vezetett ehhez az eseményhez, és hogy sok közösségi egyén és játékos csalódott most. Több kérdéses dolgot is át fognak vizsgálni, de a lootboxokról nem esett szó. A csapat annyit azért elmondott, hogy majd lehetőség lesz máshogy is megvásárolni a USS Missouri-t!

Tehát lényegében a szoba közepén levő elefántról nem esett szó a reakcióban, ami ki is fejezi, hogy mennyire is nem látja a Wargaming át a szituációt. A World of Warships amúgy több platformon is elérhető (PC, iOS, Android, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series).

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu