Outriders: a People Can Fly még mindig nem kapott jogdíjakat érte!

A Outriders játék esetében a lengyel stúdió szerint például az Xbox Game Passhoz hasonló partneri kapcsolatok miatt nem állt pénz a házhoz…

 

Az Outriders jó rajtot vett, hiszen az első hónap alatt három és fél millió játékost mutatott fel, és az értékelései sem lettek rosszak. (Igaz, az előző számon torzított az Xbox Game Pass, hiszen a megjelenés napján az előfizetéses szolgáltatás része lett a lengyelek élő szolgáltatásos terméke.) A People Can Fly viszont a lengyel nyelvű posztjában Sebastian Wojciechowski, a stúdió igazgatóságának elnöke azt írta, hogy még mindig nem kaptak jogdíjakat a játékuk után!

Az Outridersről nincsen értékesítési adataik. A saját becsléseik szerint 2-3 millió példányban kelt el a co-op játék, és emiatt úgy gondolta a People Can Fly (innentől rövidítjük PCF-re), hogy ez már profitot kellene, hogy termeljen az értékesítés első negyedévében… csakhogy a kiadó, a Square Enix ezt még nem tette meg, és ezért a PCF arra gyanakszik, hogy még mindig nem hozták ki a játékot nullszaldósra!

A PCF úgy véli, hogy azért nem kaptak még jogdíjat, mert a Square Enix értékesítési szabályzataiban lehet pár, a stúdió számára nem ismert tényező, így a kiadó és más, külső cég közötti partneri megállapodás az Outriders további platformokon történő terjesztésével kapcsolatban közrejátszhat az ügyben. És ha nem hozza a játék az elvárt szintű profitot, akkor a kiadó költségei is az elvártnál nagyobbak lehetnek, de a PCF nem akar komolyabban spekulálni. Inkább tovább fogják figyelni a helyzetet, de azért azt kiemelnék, hogy az ilyen magyarázatokhoz idő kell, és a stúdiónak kevés befolyása van a Square Enixre. Azaz: lehet, hogy az Xbox Game Pass-os rajt még nem hozta vissza a japán cég költségeit.

A PCF folytatja a játék támogatását, és abban reménykednek, hogy hamarosan erről több részletet közölhetnek. A kiadó marketingjére is számítanak, és a jelenleg csalódást okozó információk ellenére hisznek abban, hogy a cég hamarosan pénzt fog kapni. Aztán remélhetőleg tényleg így is lesz…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu