11 Bit Studios figyelmeztet a Frostpunk 2-t a Kinguinon áruló „szaros csalókra”

A Frostpunk 2 még nem rendelkezik megjelenési dátummal, árral, vagy korhatár-besorolással, de ez nem akadályozza meg a Kinguint a terjesztésben.

 

A Frostpunk 2-t egy hete jelentették be egy komor teaserrel, egy rövid szinopszissal az új környezetről – szén nincs, olaj van – és megjelenési dátum nélkül. Az 11 Bit Studios figyelmeztetett, hogy a játék még „eléggé a fejlesztés elején tart”, és valószínűleg még nagyon messze állnak a befejezéstől. Ez azonban nem akadályozta meg az online kiskereskedőt, a Kinguin-t abban, hogy „előrendelhető Steam CD-kulcsokat” kínáljon eladásra, amire a 11 Bit elég erősen reagált, mikor arra szólította fel a rajongókat, hogy NE vegyék meg ezeket a kulcsokat.

A kulcsok jelenleg 47 dollárért kaphatók CDN-ben, ami körülbelül 40 amerikai dollárnak felel meg – talán nem ésszerűtlen, viszont teljesen önkényes, tekintve, hogy a gyártó még nem is mondott semmilyen árat a játékra.

Az 11 Bit Studios a válaszában megjegyezte ezt a pontot. „Még nem tudjuk a játékunk árát, nincsenek kulcsok” – tweetelte a stúdió. „Valami SZAROS CSALÓ egy másik KÖCSÖG, a Kinguin égisze alatt árulja előrendelésre a Frostpunk 2-t?! Retweeteljetek és csapjunk zajt, hogy megállítsuk”.

 

 

„További kiegészítésként a csalókról szóló bejelentésünkhöz – PEGI besorolásuk van, miközben mi még nem is tudjuk milyet kapunk(!) és beágyazták a trailerünket az Epic Games Store-ból, eközben Steam kulcsokat árulnak előrendelésen. Sajnáljuk, de ez nevetséges.”

Csak a rend kedvéért: a trailer szerint a Frostpunk 2 elérhető lesz a Steamen, az Epic Games Store-ban és a GOG-on. A Kinguin egy „kulcs viszonteladó”, ami lényegében egy digitális piactér, ahol bárki eladhat játékkulcsokat. A viszonteladók egy kicsit vadnyugatiak tudnak lenni: Lehetőséget biztosítanak arra, hogy az emberek megkeressenek néhány dollárt a felesleges kulcsokon, amelyeket például egy Humble Bundle csomagban szereztek, de nyitottak a kevésbé gátlástalan viselkedésre is.

Ez a konkrét helyzet a legjobb esetben is kétes: A lista szerint a kulcsokat „a játék megjelenésekor kapjuk meg”, de ez még évek múlva lesz – még az alkotó 11 Bit Studios szerint is – és mivel az árat nem határozták meg, nagyon valószínű, hogy az emberek végül többet fognak fizetni a Kinguinon keresztül, mintha egyenesen a Steamhez vagy az Epichez fordulnának. Ez egyértelműen arra irányul, hogy kihasználják azokat az embereket, akik nem figyelnek oda, vagy egyszerűen csak nem tudják, hogy megy ez manapság.

 

 

„Keserű szavakat használtunk, de nem ok nélkül; technikailag olyasmit árulnak, ami nem is létezik” – írta közleményében az 11 Bit Studios. „Természetesen hozzáférünk a játékhoz a jelenlegi állapotában a belső teszteléshez, de nem generálunk olyan kulcsokat, amelyeket el lehet adni, be lehet váltani, és amelyekkel a játékosok hozzáférhetnek a játékhoz.”

„A legfontosabb, hogy még nem is indítottunk előrendelési kampányt. Ez azt jelenti, hogy a hamis információk, amiket a Kinguin közzétesz, egy csomó bajt okozhatnak, amikor a Frostpunk 2 hivatalosan is megvásárolható lesz. Ez magában foglalhatja a Kinguin előrendelésekkel és a Kinguin által a játék légből kapott árával kapcsolatos, ellenünk irányuló visszahatásokat, ha a mi hivatalos előrendelési árunk ettől eltér. Panaszokat is kaphatunk azoktól az emberektől, akik most vásárolták meg a Kinguin-tól azokat a nem létező kulcsokat, és aztán később gondjaik lesznek azzal, hogy azok ténylegesen működnek-e.”

 

Nem game-nek való vidék

 

Az 11 Bit Studios azt mondta, hogy szeretné, ha az egész iparágban fellépnének az ilyesmi ellen, és addig is megpróbálhatják elérni, hogy a Frostpunk 2 előrendelői oldalát töröljék. „De valószínűleg egyszerűen figyelmen kívül hagynak majd minket, mivel ezt más játékokkal is megteszik” – közölték. „Bármilyen jogi lépés rendkívül nehéz lehet, mivel ők – valószínűleg jó okkal – egy Hongkongban bejegyzett cég.

A Kinguin megbízott vezérigazgatója és pénzügyi igazgatója, Brandon Doerfler augusztus 19-én kiadott saját közleményében tagadta, hogy a viszonteladó bármi helytelent tett volna, és azt mondta, hogy a listázást úgy módosították, hogy egyértelműbb legyen, hogy csak előrendelésről van szó.

„Tudjuk, hogy nagy az izgalom a Frostpunk 2 közelgő megjelenése körül, és szeretnénk összekötni a rajongókat azokkal a kereskedőkkel, akik a kulcsot kínálják” – mondta Doerfler. „Elnézést kérünk, amiért a Kinguin.net-es listában meg nem erősített információk jelentek meg a Frostpunk 2-vel kapcsolatban. Ezt azóta eltávolítottuk, és egyértelművé tettük az oldalunkra látogatók számára, hogy a játék csak előrendelésre kapható” – viszakozott a vezérigazgató. Ennek ellenére a Frostpunk 2 Steam-kulcsai továbbra is elérhetőek online…

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu