Az OnlyFans betiltja a szexuálisan explicit tartalmakat

TECH HÍREK – A felnőtt tartalmairól ismert OnlyFans bejelentette, hogy október 1-jétől letiltja a szexuális tartalmú fotókat és videókat, bár az emberek továbbra is közzétehetnek meztelen tartalmakat az oldalon, ennek azonban összhangban kell majd lennie az előfizetéses oldal irányelveivel.

 

A bejelentésre azt követően került sor, hogy a BBC News megkereste a céget, hogy válaszoljon a kiszivárgott dokumentumokra, amelyek illegális tartalmakat posztoló fiókokról szóltak. Az OnlyFans szerint a változtatásra a banki partnerek nyomására került sor.

Az oldal a világjárvány alatt nőtt hatalmasra, saját bevallása szerint 130 millió felhasználója van. „Annak érdekében, hogy biztosítsuk platformunk hosszú távú fenntarthatóságát, és továbbra is befogadó alkotói és rajongói közösségnek adjunk otthont, tovább kell fejlesztenünk tartalmi irányelveinket” – áll az OnlyFans közleményében.

A londoni székhelyű közösségi oldal lehetővé teszi az alkotók számára, hogy meztelen videókat és fotókat tegyenek közzé, és tippeket vagy havi díjat kérjenek az előfizetőktől. Az alkotók a főzéstől a fitneszvideókig sokféle tartalmat posztolhatnak, de azért leginkább a pornóról ismert. Az anyagok tárhelyéért cserébe az OnlyFans 20%-os részesedést kap az összes kifizetésből.

A dokumentumokból – amelyeket „megfelelőségi kézikönyveknek” neveznek – kiderül, hogy bár az illegális tartalmakat önmagukban eltávolítják, az OnlyFans lehetővé teszi a moderátorok számára, hogy több figyelmeztetést adjanak az alkotóknak, mielőtt bezárnák a fiókokat. Moderációs szakemberek és gyermekvédelmi szakértők szerint ez azt mutatja, hogy az OnlyFans némi „toleranciát” tanúsít az illegális tartalmakat közzétevő fiókokkal szemben.

 

 

A BBC érdeklődésére reagálva az OnlyFans azt mondta, hogy a dokumentumok nem kézikönyvek vagy „hivatalos útmutatók”, nem tolerálja a szolgáltatási feltételeinek megsértését, rendszerei és korellenőrzése pedig messze túlmutatnak „minden vonatkozó globális biztonsági szabványon és szabályozáson”.

Az oldalt, amelyet 2016-ban alapított Tim Stokely essex-i üzletember, már korábban is támadások kereszttüzébe került, miután a BBC News vizsgálata szerint 18 éven aluliak hamis személyazonosságot használtak fiókok létrehozásához az oldalon. Júniusban a BBC News megállapította, hogy 18 éven aluliak explicit videókat árultak az oldalon, annak ellenére, hogy a gyermekekről készült illetlen képek megosztása törvénybe ütközik.

A BBC vizsgálata után egy angliai gyermekjogi biztos azt mondta, hogy az OnlyFansnek többet kell tennie a kiskorú felhasználók megállítása érdekében. A vizsgálatra válaszul az OnlyFans közölte, hogy bezárta a megjelölt fiókokat, és visszatérítette az összes aktív előfizetést. Júliusban a vállalat első havi átláthatósági jelentése szerint 15 OnlyFans-fiókot deaktiváltak, miután a fiókokon gyermekekről készült illetlen képeket találtak.

Forrás: BBC News

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu