Menu

Külsős japán fejlesztésekre költ pénzt a Sony

A Sony Interactive Entertainment Japan Studio helyett az XDEV-re helyeződik tehát a hangsúly a Team Asobi mellett.

 

Hermen Hulst, a PlayStation Studios vezetője a Game Informernek árulta el, hogy néhány megközelítés szerint továbbra is igazán japán cégnek lehet nevezni a Sony-t (vagy a PlayStation brandet inkább), mert ez az örökségük, és ez részük annak, hogy ők valójában kik. Hulst szerint továbbra is szeretik a japán játékokat. A Team Asobi-t pedig icolas Doucet alatt építik fel, és megtörténtek a befektetések. Szerinte az emberek elfelejtik, hogy a Polyphony Digital is két helyszínen van jelen.

A tokiói külsős fejlesztői csoportot is megtámogatják (XDEV), és ez egy olyan csapat, ami korábban a FromSoftware-rel és a Kojima Productionsszel dolgozott már. Emiatt is állítja Hulst, hogy továbbra is kiállnak a japán fejlesztések mellett, mert ezeket szeretik. Ez fő eleme a PlayStation milétének is, és ezért nem látja valószerűnek, hogy a Sony eltávolodna a japán, vagy még inkább az ázsiai fejlesztésektől.

A Sony befektet a kiválónak mondott csapataiba is, teszi hozzá Hulst. Új fejlesztőket is behúznak, és eközben a minőségre koncentrálnak, hogy olyan élmények jöhessenek létre, amik számítanak, és amik néha csak náluk valósulhatnak meg. Hulst erre törekszik, és emellett ki is áll: igyekszik, hogy ez a tendencia folytatódjon. (Májusban azt mondta, hogy több mint 25 játék készül a SIE alatt a PlayStation 5-re; ennek közel fele új IP lesz…)

Aztán arról is beszélt, hogy kb. két év telik el a PlayStation konzolos és a PC-s kiadás között, ha egy exkluzívjuk multiplagformmá válik, de szerinte érdemes továbbra is számítanunk arra, hogy a Sony platformmeghatározó, exkluzív tartalmakat készítsen PlayStationre, mert részben ezért létezik a cég. Hulst szerint fontos, hogy mindent kihozzanak a platformból, és hogy a közösség láthassa, hogy az új funkciók (PlayStation 5-ön ilyen pl. a DualSense kontroller) hogyan járulnak hozzá az élményhez.

Ez olyan kettős értelmű: fontos a PC, de annyira nem, hogy egyszerre PlayStationön és PC-n is kiadjon a cég valamit a kezei közül…

Forrás: Gematsu, PCGamer

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu