Külsős japán fejlesztésekre költ pénzt a Sony

A Sony Interactive Entertainment Japan Studio helyett az XDEV-re helyeződik tehát a hangsúly a Team Asobi mellett.

 

Hermen Hulst, a PlayStation Studios vezetője a Game Informernek árulta el, hogy néhány megközelítés szerint továbbra is igazán japán cégnek lehet nevezni a Sony-t (vagy a PlayStation brandet inkább), mert ez az örökségük, és ez részük annak, hogy ők valójában kik. Hulst szerint továbbra is szeretik a japán játékokat. A Team Asobi-t pedig icolas Doucet alatt építik fel, és megtörténtek a befektetések. Szerinte az emberek elfelejtik, hogy a Polyphony Digital is két helyszínen van jelen.

A tokiói külsős fejlesztői csoportot is megtámogatják (XDEV), és ez egy olyan csapat, ami korábban a FromSoftware-rel és a Kojima Productionsszel dolgozott már. Emiatt is állítja Hulst, hogy továbbra is kiállnak a japán fejlesztések mellett, mert ezeket szeretik. Ez fő eleme a PlayStation milétének is, és ezért nem látja valószerűnek, hogy a Sony eltávolodna a japán, vagy még inkább az ázsiai fejlesztésektől.

A Sony befektet a kiválónak mondott csapataiba is, teszi hozzá Hulst. Új fejlesztőket is behúznak, és eközben a minőségre koncentrálnak, hogy olyan élmények jöhessenek létre, amik számítanak, és amik néha csak náluk valósulhatnak meg. Hulst erre törekszik, és emellett ki is áll: igyekszik, hogy ez a tendencia folytatódjon. (Májusban azt mondta, hogy több mint 25 játék készül a SIE alatt a PlayStation 5-re; ennek közel fele új IP lesz…)

Aztán arról is beszélt, hogy kb. két év telik el a PlayStation konzolos és a PC-s kiadás között, ha egy exkluzívjuk multiplagformmá válik, de szerinte érdemes továbbra is számítanunk arra, hogy a Sony platformmeghatározó, exkluzív tartalmakat készítsen PlayStationre, mert részben ezért létezik a cég. Hulst szerint fontos, hogy mindent kihozzanak a platformból, és hogy a közösség láthassa, hogy az új funkciók (PlayStation 5-ön ilyen pl. a DualSense kontroller) hogyan járulnak hozzá az élményhez.

Ez olyan kettős értelmű: fontos a PC, de annyira nem, hogy egyszerre PlayStationön és PC-n is kiadjon a cég valamit a kezei közül…

Forrás: Gematsu, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu