Goals: új vetélytársat fog kapni a FIFA és az eFootball (PES)!

Egy ex-Counter Strike-világbajnok bejelentette, hogy a Goalsszal ő maga is be fog szállni a focijátékok piacára, így az Electronic Arts és a Konami a jövőben egy új ellenlábast fog kapni.

 

Andreas Thorstensson a Twitterén jelentette be, hogy a Goals az álomcégén keresztül fog megvalósulni. Ez a játék egy next-gen foci lesz, amit komoly befektetők is támogatnak. Ez a projekt a sport, a videojátékok, az eSport, és az új technológia iránti érdeklődésének az egyvelege lesz. Több mint ötezer mérkőzést játszott le a FIFA Ultimate Team módjában, és hosszú ideje vizsgálta az eSport területét, és rádöbbent, hogy mennyire rossz állapotban van, miközben semmi jel nem mutatkozott a javulásra.

Ezért ő maga akarja helyreállítani azt. Itt a World of Warcraft eredetére hivatkozva idézi Kevin Jordant, persze sajátos módosítással idézve a gondolatát: a legjobb focijátékot fogja Thorstensson megcsinálni. Ez egy AAA játék lesz, de free-to-play modellel. A cross-playről sem feledkezik el, miközben a Goals multiplayer-központú, eSportra kész termékként álmodták meg. A jó, kitartó játékkal (töltsünk el vele kellő időt, játsszunk jót) NFT-ket kaphatunk, és ezzel Thorstensson azt reméli, hogy több ember is képes lesz megélni a játékból. A f2p modell több játékosnak nyitja meg a kaput a műfajban, a cross-play pedig platformtól függetlenül lehetővé teszi a meccselést egymással.

Szerinte semmi sem tartja vissza a játékipart attól, hogy a világ legnagyobb sportjából az ipar legnagyobb játéka készülhessen. Az pedig, hogy multiplayer-központúként jönne a Goals, a hálózati és input lag csökkentését, akár megszüntetését is magával hozhatja, ugyanis Thorstensson szerint ez nagy probléma a mai focijátékokkal, ő pedig sok erőforrást szánna a hiba kiküszöbölésére. Lényegében a Valorant elképzelését emelné át.

A JVL szerint PlayStation 5-re és Xbox Seriesre tervezi a játékot, de a tweetjeiből nekünk ez nem jött át. Az eSport-fókusz miatt viszont az biztos, hogy nem lesz rubberbanding (ami egy focijátékban kb. azt jelenti, hogy a vesztésre álló csapat képessége hirtelen jobbá válik, hogy behozza a lemaradást). A legjobb játékosok csak és kizárólag a tudásuk miatt fognak nyerni. Hangsúly helyeződik majd a bajnokságokra és ranglétrákra is, és szerinte sok tévhit van a pénzkeresésre használható, NFT-s játékok körül. Chris Dixon esszéje szerinte már több mint tíz éve beszélt erről a témáról, és ezért is mondja Thorstensson, hogy sokan figyelmen kívül hagyják ezt az egészet, amíg nem válik mainstreammé, de úgy látja, hogy közel vagyunk ehhez a fordulathoz.

A játékot a közösséggel együtt építi, tanulva az SK Gaming eSport-csapat vezérléséből. Sok játékost bevon, és mindegy, hogy profi vagy amatőr személyről van szó. Egy távmunkát előtérbe helyező cége van az ex-CS-bajnoknak, de azért van egy főhadiszállása a svéd Stockholmban. Most a Goals alapító csapathoz keres embereket (producerek, technológiai vezetők, játéktervezős, koncepciós művészek, karakterművészek, NFt-mérnökök, rendszerprogramozók, közösségi menedzserek…) egy céllal: egy fantasztikus játékot szeretne létrehozni.

Forrás: JVL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu