Menu

Goals: új vetélytársat fog kapni a FIFA és az eFootball (PES)!

Egy ex-Counter Strike-világbajnok bejelentette, hogy a Goalsszal ő maga is be fog szállni a focijátékok piacára, így az Electronic Arts és a Konami a jövőben egy új ellenlábast fog kapni.

 

Andreas Thorstensson a Twitterén jelentette be, hogy a Goals az álomcégén keresztül fog megvalósulni. Ez a játék egy next-gen foci lesz, amit komoly befektetők is támogatnak. Ez a projekt a sport, a videojátékok, az eSport, és az új technológia iránti érdeklődésének az egyvelege lesz. Több mint ötezer mérkőzést játszott le a FIFA Ultimate Team módjában, és hosszú ideje vizsgálta az eSport területét, és rádöbbent, hogy mennyire rossz állapotban van, miközben semmi jel nem mutatkozott a javulásra.

Ezért ő maga akarja helyreállítani azt. Itt a World of Warcraft eredetére hivatkozva idézi Kevin Jordant, persze sajátos módosítással idézve a gondolatát: a legjobb focijátékot fogja Thorstensson megcsinálni. Ez egy AAA játék lesz, de free-to-play modellel. A cross-playről sem feledkezik el, miközben a Goals multiplayer-központú, eSportra kész termékként álmodták meg. A jó, kitartó játékkal (töltsünk el vele kellő időt, játsszunk jót) NFT-ket kaphatunk, és ezzel Thorstensson azt reméli, hogy több ember is képes lesz megélni a játékból. A f2p modell több játékosnak nyitja meg a kaput a műfajban, a cross-play pedig platformtól függetlenül lehetővé teszi a meccselést egymással.

Szerinte semmi sem tartja vissza a játékipart attól, hogy a világ legnagyobb sportjából az ipar legnagyobb játéka készülhessen. Az pedig, hogy multiplayer-központúként jönne a Goals, a hálózati és input lag csökkentését, akár megszüntetését is magával hozhatja, ugyanis Thorstensson szerint ez nagy probléma a mai focijátékokkal, ő pedig sok erőforrást szánna a hiba kiküszöbölésére. Lényegében a Valorant elképzelését emelné át.

A JVL szerint PlayStation 5-re és Xbox Seriesre tervezi a játékot, de a tweetjeiből nekünk ez nem jött át. Az eSport-fókusz miatt viszont az biztos, hogy nem lesz rubberbanding (ami egy focijátékban kb. azt jelenti, hogy a vesztésre álló csapat képessége hirtelen jobbá válik, hogy behozza a lemaradást). A legjobb játékosok csak és kizárólag a tudásuk miatt fognak nyerni. Hangsúly helyeződik majd a bajnokságokra és ranglétrákra is, és szerinte sok tévhit van a pénzkeresésre használható, NFT-s játékok körül. Chris Dixon esszéje szerinte már több mint tíz éve beszélt erről a témáról, és ezért is mondja Thorstensson, hogy sokan figyelmen kívül hagyják ezt az egészet, amíg nem válik mainstreammé, de úgy látja, hogy közel vagyunk ehhez a fordulathoz.

A játékot a közösséggel együtt építi, tanulva az SK Gaming eSport-csapat vezérléséből. Sok játékost bevon, és mindegy, hogy profi vagy amatőr személyről van szó. Egy távmunkát előtérbe helyező cége van az ex-CS-bajnoknak, de azért van egy főhadiszállása a svéd Stockholmban. Most a Goals alapító csapathoz keres embereket (producerek, technológiai vezetők, játéktervezős, koncepciós művészek, karakterművészek, NFt-mérnökök, rendszerprogramozók, közösségi menedzserek…) egy céllal: egy fantasztikus játékot szeretne létrehozni.

Forrás: JVL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu