Call of Duty: Vanguard: napokon belül indul a PlayStation-alfateszt [VIDEO]

A Sledgehammer Games és az Activision Blizzard az évek óta tartó trendet folytatja: először a PlayStationösök számára nyílik meg a kapu az új Call of Duty előtt.

 

A Call of Duty: Vanguard (aminek a címében a pletykákkal szemben nincs ott a WWII, de mégis a második világháborúban játszódik, így nem nagyon tévedtünk eleddig…) a franchise blogja szerint a multiplayer tesztelése idén sem marad el, és az új játékmód, a Champion Hill kapja a főszerepet a négy pályájával. Elpusztítható falak, ajtók és akadályok lesznek rajtuk, így máshonnan is lehetőségünk adódhat egy jó feljövésre, vagy akár meg is lephetjük azt a bizonyos campert, aki az imént tette velünk ugyanezt.

A fegyvereket módosíthatjuk (akár tíz eszközzel is!), és a négy főszereplőt (Lucas Riggs, Polina Petrova, Wade Jackson, Arthur Kingsley) is irányításunk alá vonhatjuk. A Champion Hill amúgy egy bajnokság stílusát követő, több pályából és a játékosoknak több életet adó játékmód, ahol a taktikázás és a stratégia sokkal tágabb lesz, mint eddig. Egyedül, két fős (2v2), vagy három személyből álló (3v3) csapatokban harcolhatunk az alfában egy körforgásos deathmatch bajnokságos rendszerben azzal a céllal, hogy a másik brigád életszámát mihamarabb vigyük le nullára.

Mindenki ugyanazzal a loadouttal kezdhet, de ha megöljük az ellenfeleket, vagy felvesszük a pályán levő dropokat, több pénzt szerezhetünk, és így tuningolhatjuk a kezdőfegyvereinket, de vehetünk perkeket, felszerelést, illetve Killstreakeket. Ezt persze csak a meccsek közötti körökben tehetjük meg. (Csak nem a Counter-Strike-ot utánozza a Sledgehammer…?)

A Champion Hill egy nagy pályán játszódik, de öt szekcióra bontva. Van a köztes „szupermarket” (itt vásároljuk meg a kellékeinket), és a négy harci aréna a felszállópálya, a vasútállomás, a piac, illetve az udvar lesz. Ha nekünk befellegzik, a vásárlótérből nézőként figyelemmel követhetjük a meccseket.

A Call of Duty: Vanguard alfáját európai régióból itt tölthetjük le PlayStation 5-re, illetve itt találjuk a PlayStation 4-es kiadást. A preload már tart, a tesztelés pedig augusztus 27-én, magyar idő szerint este hét órakor kezdődik, és két nap múlva, 29-én ugyanakkor ér véget. Ha fel van telepítve a Call of Duty franchise-ból a 2019-es Modern Warfare, vagy a tavalyi Warzone vagy a Black Ops Cold War, a főmenüből elérhetjük a Vanguardot az Alphára bökve a főmenü bal szélén. A résztvevők egy calling cardot és emblémát kapnak a november 5-én PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Battle.net), PlayStation 4-re és Xbox One-ra megjelenő játékban. Az alfateszthez nem kell PlayStation Plus-előfizetés!

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu