Crysis Remastered Trilogy: a két konzolgenerációnyi különbség [VIDEO]

A Crytek és a Saber Interactive bemutatta, hogy a PlayStation 3 és a PlayStation 5 között mekkora fejlődés történt a Crysis Remastered Trilogy esetében. (És ez még lehetett volna nagyobb is.)

 

Az összehasonlításra szánt platformok közül a PlayStation 5 nem éppen a legszerencsésebb választás. Legutóbb ugyanis azt írtuk a Sony új konzoljáról, hogy ezen a Crysis Remastered Trilogy nem fog natív 4K felbontáson futni (ugyanis nem lesz konkrét next-gen verzió a játékokból), így az Xbox Series X-nél is kisebb felbontáson, natív 1440p-ben fog futni a Crytek három FPS-e a tavaly novemberben megjelent konzolon, de a frame rate 60 FPS lesz. (A Nintendo Switch-en pedig 30 FPS, illetve kisebb felbontás.) Szerencsénkre idő közben befutott az Xbox 360 vs. Xbox Series X összehasonlítás is.

A Crysis első részében egy kimenekítő küldetésből egy földönkívüli invázió kerekedik ki több észak-koreai szigeten, így Nomad dolga a vártnál jóval nehezebb lett (de a nanoruha nem véletlenül volt rajta… igaz, a játék itt-ott leült, főleg a gravitációmentes régióban). A folytatás kicsit módosított: Észak-Korea helyett New York lett a helyszín, a klímakatasztrófát pedig a visszatérő földönkívüliek megfejelték, így pedig a kettes számú nanoruhával felvértezve kell (megint) odacsapni az idegeneknek. A harmadik Crysisban pedig New York egy városi esőerdővé alakult, Prophetnek pedig hét körzeten kell átküzdenie magát (és az emberek is fegyvert ragadnak ellene). Ebben a részben már nagyobb szerepe volt az íj-nyíl párosnak.

A Crysis Remastered Trilogy bejelentésekor Steffen Halbig, a projektvezető azt mondta, hogy izgatottan hozzák a Crysis majdnem teljes gyűjteményét (hiszen a budapesti Crytek-stúdióban készül Warhead kimarad) az új generációs hardverre remasterelve (ami azért nem teljesen igaz, ez azóta kiderült…). Mindegyik játék szebben néz ki és jól játszható napjaink platformjain, és így a veterán és új játékosoknak is egyaránt ajánlja a három történetet.

A Crysis Remastered Trilogy valamikor ősszel fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re és PC-re. Egyesével is megvásárolhatóak lesznek a játékok, nem kell kötelezően a teljes pakkot megvenni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu