Megvan a Mátrix 4 hivatalos címe, első részlet, és a mozikba kerülés dátuma

MOZI HÍREK – A Mátrix 4 Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss főszereplésével az év végén kerül a mozikba és most már sok mindent tudunk róla.

 

A 2021-es nagy blockbusterek közül, amelyek még a megjelenési tervben vannak, van egy nagy cím, amiről a rajongók még nagyon keveset tudnak: a várva várt Mátrix 4, amely jelenleg december 22-én kerül a mozikba és az HBO Maxon.

Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss visszatérnek, néhány új szereplővel együtt, de hogy mi lesz a film címe, vagy hogy hogyan néz ki, az teljes rejtély maradt, alig négy hónap van hátra a megjelenésig. Egészen mostanáig.

Az ilyen információkat nem lehet eltitkolni azok elől, akik a filmet vetíteni fogják, ezért a Warner Bros. a CinemaCon 2021-en bejelentette, hogy a Lana Wachowski által írt és rendezett film címe Mátrix: Feltámadások. Láthattuk az első felvételeket is.

Egy nagyon fényesnek tűnő várossal kezdődik a film. Egy pszichiáter (Neil Patrick Harris) ül egy Thomas nevű pácienssel. Thomas Reeves, és problémái vannak. Azt mondja, hogy olyan álmai vannak, amik nem egészen álmok. Látjuk, ahogy a zöld Mátrix kóddal sétál az utcán. „Megőrültem?” – kérdezi. „Ezt nem mondjuk” – válaszolja az orvos. Thomas ezután egy fürdőkádban ül, egy gumikacsával a fején. Besétál egy kávézóba, és üdvözli a Trinity-t. „Találkoztunk már?” – kérdezi, miközben kezet ráznak.

Látjuk, hogy Thomas otthon kék tablettákat szed. Felnéz az égre, és egy csomó madarat néz, amint repülnek. Megpróbálja elemezni. Ezután egy liftben van egy csomó emberrel, akik telefonálnak, és felnéz a képernyőket bámuló emberek tükörképére. Körülbelül itt kezdődik a „White Rabbit” című dal.

Yahya Abdul-Mateen II megjelenik egy Morpheusra hasonlító figuraként (borotvált fej, apró napszemüveg), és felajánl Thomasnak egy vörös pirulát. Találkozik egy kék hajú emberrel, akinek egy nyulat ábrázoló tetoválása van. Mindezt nagyon ismerősnek érezzük mi, a nézők, mert ez valahogy csak… Megint a Mátrix?

Neo és a kék hajú személy egy tükör előtt sétálnak. Neo egy kávézóban van. Aztán egy nagyon nyugodt dojo-ban van, ami egy tó partján van, Abdul-Mateen karakterével. „Az egyetlen dolog, ami számít neked, még mindig itt van” – mondja. „Soha nem adod fel.” Elkezdenek harcművészetet gyakorolni, és amikor Thomas keményen mellkason vágja Abdul-Mateen karakterét, az pedig kirepül a teremből.

Thomas és a kék hajú személy egy vonaton ülnek. Egy mesterlövész golyóját lövik ki messziről, és az átrepül a vonaton feléjük. Rengeteg akciójelenetet most nagyon gyorsan vágnak. Látjuk a mátrixba csatlakoztatott emberek mezőit. A Trinity-t kihúzzák a mátrixból. A kék hajú ember lassított felvételen átugrik egy kocsin. Thomas golyókat tart a levegőben. Egy helikopter rakétát lő ki Thomasra és Trinityre, Thomas a levegőben irányt változtat és egy másik helikopterbe lövi. Ezután Thomas egy irodában van egy üzleti öltönyös férfival, akit Jonathan Groff alakít. „Visszamész oda, ahol minden kezdődött” – mondja. „Vissza a Mátrixba.” Aztán a cím: The Matrix, ami elhalványul, majd Resurrections.

Nagyon is az az érzésünk, hogy minden, ami korábban történt Neóval, a Hármassággal és Morpheusszal, újra megtörténik, csak kisebb változtatásokkal a Mátrix 4-ben. A karakterek sorsa, hogy újra és újra ugyanazokat a történeteket éljék át. Vagy… valami ilyesmi. Nem igazán tudjuk. De a fenébe is, ha nem tűnt olyan nagyszabásúnak és akciódúsnak, mint amilyet már megszokhattunk.

Jada Pinkett Smith, Yahya Abdul-Mateen II, Neil Patrick Harris, Jessica Henwick és Jonathan Groff főszereplésével a Mátrix: Feltámadások december 22-én kerül a mozikba.

Forrás: CBR

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu